Tapahtuma ei ole enää voimassa.

MARJUKKA TEPPONEN

Pielavesi | Kirkko

Tämän hetken eturivin sopraanoihin kuuluva MARJUKKA TEPPONEN on valloittanut karismallaan niin yleisön, kuin kriitikotkin suomalaisilla ja kansainvälisillä ooppera-areenoilla.

Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2012 erinomaisin arvosanoin, opettajanaan Marjut Hannula. Tepponen on täydentänyt opintojaan mm. Wienissä professori Hilde Zadekin opissa.

Sopraanon debyytti oopperalavoilla tapahtui Jyväskylän Oopperan La Traviatan Violettana vuonna 2008 ja siitä lähtien hän on ollut vakiovierailija niin maakuntaoopperoissa, Savonlinnan Oopperajuhlilla, kuten Suomen Kansallisoopperassakin. Hänen ulkomaandebyyttinsä hän teki Grazin oopperan La Bohémen Mimín roolissa vuonna 2010. Tepposen tärkeitä ulkomaisia oopperataloja ovat mm. Seattle Opera ja Bregenzer Festspiele.

Tepposen merkittävimpiin rooleihin ovat kuuluneet mm. Puccinin La Bohemen Mimí ja Turandotin Líu, Mozartin Cosi fan tutten Fiordiligi ja Tshaikovskin Eugene Oneginin Tatjana. Tepponen on tunnettu myös ahkerana konsertoijana, niin klassisen kuin kevyemmänkin musiikin saralla.

Tepponen on myös levyttänyt useita albumeja ja oopperatallenteita mm. Gounodin Faustin (Naxokselle). Tulevia rooleja Tepposen uralla ovat mm. Minna Canth Savo-oopperan Minnan Taivas-produktiossa, Micaela Savonlinnan Oopperajuhlien Carmen produktiossa ja Cio Cio San Puccinin Madama Butterfly-oopperassa Grazissa.

Pianisti JARI TYNI toimii Savonia-ammattikorkeakoulun säestyksen lehtorina ja on pianonsoiton tuntiopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa ja Ylä-Savon musiikkiopistossa. Hän on tullut tunnetuksi erityisesti liedpianistina.

Tyni voitti vuonna 2004 Kangasniemen musiikkiviikkojen liedpianistikilpailun ja on siitä lähtien tehnyt säännöllistä yhteistyötä Suomen eturivin laulajien kanssa. Tyni on esiintynyt useilla suomalaisilla festivaaleilla ja ulkomailla konsertteja on ollut Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Hän on myös tehnyt konserttitaltioinnin Yleisradiolle Kemiön musiikkijuhlilta. Tyni on Iisalmessa toimivan Torstaiklassiset -konserttisarjan taiteellinen johtaja.
 
Vuosina 1995–2000 Tyni opiskeli Kuopion konservatoriossa valmistuen pianonsoiton opettajaksi. Vuodesta 2001 alkaen hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa. Pianon A-tutkinnon Tyni soitti keväällä 2007 ja valmistui musiikin maisteriksi 2008.

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 17.9. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Kirkko

Sijaintikunta: 

Pielavesi

Käyntiosoite: 

Kirkkotie 2

Postinumero: 

72400

Postitoimipaikka: 

Pielavesi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Marjatta Airas 0400 933706

Lippujen hinnat: 

15 € vain käteisellä ovelta

Järjestäjä: 

Pielaveden musiikinystävät ry