Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Päivä Harjurannalla

Varkaus | Harjurannan Kylätupa

Tänäkin vuonna kesän paras päivä vietetään Harjurannalla! Harjurannan Kyläyhdistyksen perinteisessä kesätapahtumassa on mahdollisuus tutustua kylän eri kohteisiin ja kisata niin mato-onginnan SM-kisoissa kuin sankohiipimiskisoissa.

Mukana tapahtumassa on käyntikohteita eri puolilta Harjurannan kylää: Soukanharjun tilalla Petkelniemessä on tarjolla talutusratsastusta, Humisevan Harjun tilalla voi tutustua maatilan elämään ja nähdä aberdeen angus -karjaa laiduntamassa, sekä nauttia pellon laidalla Latokahvilan antimia. Härmäniemessä on avoimet ovet Honkaniemen kotimuseossa, joka on tuttu Yhdessä Harjurannalla - tarinoita elävästä kylästä -dokumentista.

Harjurannan upeisiin luontokohteisiin pääsee tutustumaan Peisin luonto- ja kuntopolulla Joenmäenvuorella sekä Kotakallion luonto- ja ajatelmapolulla Härmäniemessä. Harjurannan luontokirkko tarjoaa oivan hiljentymispaikan kiireen keskelle.

Kylätupa avaa ovensa klo 12, jolloin käynnistyy Varkauden kaupungin 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävä puunveistotapahtuma. Neljä Suomen huippuveistäjää esittävät taitojaan ja yleisöllä on mahdollisuus seurata, kuinka puupölli muuttuu sauna-teemalla taideteokseksi näiden tekijöiden käsittelyssä. Kylätuvan salissa Nature Art toteuttaa kukkasormustyöpajan, jossa voi itse luoda upean kukkasormuksen vaikkapa kesän juhliin.

Harjurannan Nuorisoteatteri esiintyy “Askon Areenaksi” nimetyssä kesäteatterissa klo 14 Hotelli Harjunhumina –trilogian neljännellä osalla Puskan elämä ja teot.

Musiikkia on tarjolla pitkin päivää, alkaen nuorten varkautelaisten muusikoiden, Duo Kosunen & Kinnunen, esiintymisestä. Illan pääesiintyjänä on pieksämäkeläinen Bikinï. Myöhemmin illalla Martin Pubissa soittaa paikallinen Trio Härmäniemi.

Perheen pienimmille on tarjolla pomppulinna, keppihevosten esterata sekä hiekanveistotyöpaja. Iltajuhlassa klo 18 palkitaan kyläläisten esitysten perusteella valitut Vuoden harjurantalainen, Vuoden yrittäjä, Vuoden nuori harjurantalainen sekä mahdolliset erikoisdiplomien saajat. Kylätuvan uusi Korona-kahvio palvelee kävijöitä klo 12 alkaen iltamyöhään saakka yhdessä perinteikkään Martin Pubin kanssa.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 27.7.2019 klo 12.00–su 28.7.2019 klo 0.00

Tapahtumapaikka: 

Harjurannan Kylätupa

Sijaintikunta: 

Varkaus

Käyntiosoite: 

Harjurannantie 588

Postinumero: 

78710

Postitoimipaikka: 

Varkaus

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: