Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Tuula Lappalainen, maalauksia "Kevät - Kesä - Syksy - Talvi"

Suonenjoki | Kellarikalleria

Taiteilija Tuula Lappalaisen näyttely Suonenjoen Kellarikalleriassa on vaellus Suomen luonnossa Lassi Nummen runot matkaoppaina. Luontoaiheisiin pohjautuvan taustamusiikin sävellyksestä vastaa andorralainen muusikko Gil Rossel.

Lappalaisen maalaukset niityistä, kukista, järvimaisemista henkivät suurta rakkautta luontoon ja tarvetta välittää pyyteetöntä kauneutta katsojalle – ne ovat myös valoa, värejä, musiikkia ja runoutta.

Tuula Lappalainen on syntynyt Jyväskylässä, mutta asunut nuoruuttaan Helsingissä ja jo1960-luvun lopulta lähtien ulkomailla, ensin Sveitsissä ja sittemmin Espanjassa. Toinen
puoli Lappalaisen elämästä on kiinnittynyt Iisvedelle Pohjois-Savoon, missä hän viettää nykyisin suuren osan vuodesta.
Lappalainen suuntautui lukion jälkeen Nandor Mikolan ja Alvar Aallon kannustamana maalaustaiteeseen. Hän aloitti opintonsa Helsingin Taideakatemiassa ja siirtyi tämän jälkeen opiskelemaan Baseliin. Lappalainen valmistui sisustusarkkitehdiksi Baselin taideteollisesta korkeakoulusta. Hän on sisustanut lukuisia merkittäviä julkisia rakennuksia ja toteuttanut myös suuria seinämaalausprojekteja mm. ravintoloihin, sairaaloihin ja vanhainkoteihin. Viime vuosina hän on keskittynyt erityisesti ikääntyneiden ihmisten asumisen kehittämisek-si yhdessä saksalaisen arkkitehtipuolisonsa kanssa.

Taidemaalari Tuula Lappalainen tunnetaan yhtä lailla herkkien akvarellien kuin voimakkaiden akryylipintojen taiturina. Hän on kesän täyteyttä kukkivien unikkoniittyjen, peilityynien
järvimaisemien ja jyrisevien aaltojen maalari, jonka teokset ovat latautuneet täyteen vahvoja aistimuksia ja tunnetiloja.

Lappalaisen Espanjan koti sijaitsee pienessä kylässä Valencian eteläpuolella, keskellä appelsiinilehtoja ja lähellä Välimeren rantaa. Siellä, Garcia Lorcan runojen maisemassa hän sanoo maalavansa toisinaan myös koti-ikävää, jonka verbaalinen kaikupohja löytyy
Eino Leinon, Lassi Nummen ja Juan Ramón Jimenézin runoudesta. Usein maalaukset ovat syntyneet myös musiikin, kuten Franz Schuberin ja Anton Brucknerin valaisemina.

Tuula Lappalaisen näyttelyitä on ollut Suomen lisäksi usein Sveitsissä, Espanjassa ja Saksassa. Suonenjoen Kellarikallerian kesänäyttely käsittää laajan valikoiman Lappalaisen töitä vuosien varrelta.

***

Muista Kellarikalleriassa vieraillessasi huolehtia hyvästä käsihygieniasta (käsienpesu/desinfiointi) ja pitää turvavälin (2 m) toisiin ihmisiin. Jos sinulla on flunssan oireita niin sairasta rauhassa kotona, älä tule näyttelyyn sairaana!

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 5.8.–28.8.

  • ma klo 14–18
  • ti klo 14–18
  • ke klo 11–15
  • to klo 14–18
  • pe klo 11–15

Tapahtumapaikka: 

Kellarikalleria

Sijaintikunta: 

Suonenjoki

Käyntiosoite: 

Olavi Leskisen katu 12

Postinumero: 

77600

Postitoimipaikka: 

Suonenjoki

Puhelinnumero: 

044 7581473

Tapahtuman lisätiedot: