Lotta Leka - InTense

Suonenjoki | Kellarikalleria

Lotta Leka - InTense

Teokset ovat grafiikan vedoksia, joiden pohjana on käytetty valokuvaa. Näyttelyn videoteos on muusikon ja kuvataiteilijan yhteinen yritys kuvata ahdistusta taiteen keinoin. Ääniteos puolestaan on ahdistuneisuushäiriöstä kärsivän oma kuvaus asiasta.

Ahdistuneisuus on sisäistä jännitystä ja levottomuutta, jopa epämääräistä kauhua tai hallitsematonta paniikkia. Tunteena se on lähellä pelkoa, mutta pelon tunne on suhteeton varsinaiseen uhkaan nähden. Erilaiset ahdistuneisuushäiriöt ovat yleisiä mielenterveyden häiriöitä ja ne rajoittavat niistä kärsivän elämää monin tavoin.

Sinäkuvallisessa prosessissa
–Yhteistyössämme tapaamme henkilön kanssa kuvaten, keskustellen ja kirjoittaen. Prosessissa kerron kuvattavalle tekemieni kuvien avulla, millaisin silmin näen hänet. Kuvien avulla pintaan pääsee asioita, joihin ei pelkästään sanoilla ulottuisi.

Leka on turkulainen kuvataiteilija ja taidegraafikko, joka on kiinnostunut sinäkuvallisesta menetelmästä taiteen tekemisessä. Pääpaino on silloin toisen ihmisen kuuntelemisessa, kokemusmaailman ymmärtämisessä ja palautteen antamisessa pitkässä työskentelyprosessissa. Teoksista tulee sinäkuvia, yrityksiä ymmärtää ja näkökulmia aiheeseen, jonka parissa kulloinkin työskennellään.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 4.9.–27.9.

  • ma klo 14–18
  • ti klo 14–18
  • ke klo 11–15
  • to klo 14–18
  • pe klo 11–15

Tapahtumapaikka: 

Kellarikalleria

Sijaintikunta: 

Suonenjoki

Käyntiosoite: 

Olavi Leskisen katu 12

Postinumero: 

77600

Postitoimipaikka: 

Suonenjoki

Puhelinnumero: 

044 7581473

Tapahtuman lisätiedot: