Kirsti Pekkinen - Linnunradan Tällä Puolen

Suonenjoki | Kellarikalleria

Kirsti Pekkinen - Linnunradan Tällä Puolen

Olen lapsesta asti tehnyt käsilläni kaikenlaista, mm. piirtänyt ja maalannut. Erilaiset kädentyöt ovat kuuluneet työnkuvaani aikuisiällä, kankaanpainanta, batiikki, nahkatyöt jne. Olen opettanut kansalaisopistossa, kuurojen ja kuurosokeiden kursseilla ja kouluissa. Viittomakielentulkin pätevyys mahdollisti myös taideterapeutin työni edellä mainituissa yhteisöissä.

Kasvuympäristö luonnon ja eläinten lähellä on vaikuttanut luovuuteni kehittymiseen. Ensimmäisiä kannustajiani oli oma äitini, joka myös maalasi. Erilaiset luonnonilmiöt ovat minua kiinnostaneet. Erityisesti taivaalla tapahtuvat ilmiöt, revontulet, linnunrata. Olen kuvannut paljon pilviä. Luulen, että pilvet ovat vielä tulossa.

Tämä vuosi on ollut minulle juhlavuosi, olen päässyt kansainvälisiin näyttelyihin eri puolille Eurooppaa jurytysten kautta. Erityisesti IWS Finland näyttely, jossa sain olla mukana Helsingissä, oli minulle valtava kokemus. Sain nähdä maailmanmestari - akvarellistien demonstraatioita ja kokea heidän ohjaustaan työpajoissa. Sain nähdä, mitä akvarelli työ voi olla, kun Luoja on antanut lahjan. Suuri ilo ja nöyryys, mikä heistä säteili, valtasi sydämeni ja mieleni koko viikoksi. Ja se jatkuu yhä vielä nyt. Se, kuinka he olivat kehittäneet tietyn alueen ja osaamisen huippuunsa, puhutteli minua syvästi. Yli 300 työtä yli 40 maasta. 1/3 tarjotuista hyväksyttiin näyttelyyn. Juryttäjinä USA:n, Venäjän ja Saksan edustajia. Minua puhutteli erityisesti se, kuinka mestarit olivat kehittäneet tietyn tekniikan ja aihe maailman huippuunsa ja esittelivät sen sitten meille.

Akvarellin yllätyksellisyys, läpikuultavuus, miltei taivaallisuus, ja se että se antaa lahjan, jonka näkee vasta kun työ on kuiva, on lumoava piirre nimenomaan akvarellityöskentelyssä.
Kiitollisena elämästäni läheisilleni, Luojalleni ja rakentajalleni haluan jatkaa niin kauan kuin
työskentely on mahdollista.

Koulutus taidepuolelle:
Kursseja eri puolilla maata
Mm. kolmella Irina Zatulovskayan kurssilla Uudessa Valamossa
Ikoni kursseilla Uudessa Valamossa ja Pieksämäellä
Ari Laitisen kursseilla Pyhätunturilla ja Pieksämäellä,
Kuutti Lavosen kurssilla Kolilla
Ym.
Kurssi myös Madeiralla
Taidekasvatuksen approbatur Jyväskylän yliopistossa
Taidehistorian approbatur Jyväskylän yliopistossa
Taideterapeutin koulutus Helsingin yliopiston Vantaan koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian järjestämä erikoistumiskoulutus

Näyttelyitä noin v. 2000 lähtien, erityisesti Lapissa revontuliaiheisia näyttelyitä, mm. Metsähallituksen luontokeskuksissa.
Myös Viron, Bulgarian ja Helsingin kansainväliset yhteisnäyttelyt ovat olleet Northern Lights tai Milky Way - aiheisia.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 4.9.–27.9.

  • ma klo 14–18
  • ti klo 14–18
  • ke klo 11–15
  • to klo 14–18
  • pe klo 11–15

Tapahtumapaikka: 

Kellarikalleria

Sijaintikunta: 

Suonenjoki

Käyntiosoite: 

Olavi Leskisen katu 12

Postinumero: 

77600

Postitoimipaikka: 

Suonenjoki

Puhelinnumero: 

044 7581473

Tapahtuman lisätiedot: