Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kellarikallerian näyttelyt

Suonenjoki | Kellarikalleria

Valkea sali
Kirsti Pekkinen
KUKKIVAT ROUDAN MAAT
(Virsi 584; 2)

Kirsti Pekkinen, s. 1946, Pieksämäki
Tänä vuonna tulee kuluneeksi noin 20 vuotta ensimmäisestä akvarellityönäyttelystäni. Joten tämä retrospektiivinen näyttely on minulle juhlanäyttely.

Mukana on töitä Aurora Borealis näyttelystä, joka kiersi Lapissa neljän vuoden ajan Metsähallituksen luontokeskuksissa ym. gallerioissa.
Palautin sen koronan vuoksi kotiin.

Avaruus ja luonto ylipäänsä ovat aiheitani. Menneenä kesänä kukat ovat olleet kiinnostavia, erityisesti kotijärven lumpeet. Abstrakteista töistä olen aina pitänyt.

Lapsesta lähtien olen tehnyt kaikenlaista käsilläni.1990 - luvulla tein joitakin öljyväritöitä. Mutta akvarelli on työtapa joka on ikäänkuin kuoriutunut kohdallani kaiken ytimeksi, ainoaksi tavakseni tehdä taidetta. Jossain mittakaavassa myös ikonit ovat pysyneet mukana.

Akvarellin keveys, läpikuultavuus, nopeus, ominaisuus luoda yllätyksiä ovat akvarellissa kiehtovia. Kun jättää märän abstraktin työn kuivumaan yön yli, aamulla voi nähdä, miten Luoja on ohjaillut veden, värien, mahdollisesti suolan prosesseja, ne ovat aina ennalta arvaamattomia. Mitä vähemmän työhön tämän jälkeen kajoaa, sen parempi on usein lopputulos. Tätä ei tapahdu muiden värien kanssa.

Toivon, että näyttelyni tuo valoa ja virkistystä kaamoksen ja koronan keskelle

Kirsti Pekkinen

--

Harmaa sali
Mauri Korhonen
MATERIAALIRUNOUTTA 3 ½

Kutsun tekemääni taidetta materiaalirunoudeksi, koska ympäriltämme löytyvät esineet, roskat, tarvikkeet, ja kaikenlaiset tilpehöörit ovat kuin sanoja. Niillä on muotonsa ja merkityksensä. Kun näitä sanoja järjestelee ajatuksen kanssa, voi lausua havaintoja elämästä. Näitä havaintoja on hyvä kutsua runoiksi, sillä merkitykset eivät aina ole yksioikoisia ja yhtä tärkeää on myös kauneus.

Teoksissa käytetyt materiaalit löytyvät arkipäiväisen elämän ympyröistä: leipäpussinsulkijoista muodostuu lintuparvi, pyyhekumeista ja vanhoista maalausalustoista rakentuu alttaritaulu. Lopputulos voi olla kriittinen, romanttinen, lakoninen tai liioitteleva. Joskus haen totuutta ja joskus pelkkä kielellä leikittely vie mennessään.

Olen järjestänyt kolme Materiaalirunoutta-näyttelyä taiteilija Kalle Turakka Purhosen kanssa. Tämä on ensimmäinen oma, samaan kokonaisuuteen liittyvä näyttely. Siksi ½.

Mauri Korhonen

Tapahtuma-ajat: 

  • 25.11.–18.12.

Tapahtumapaikka: 

Kellarikalleria

Sijaintikunta: 

Suonenjoki

Käyntiosoite: 

Olavi Leskisen katu 12

Postinumero: 

77600

Postitoimipaikka: 

Suonenjoki

Puhelinnumero: 

044 7581473

Tapahtuman lisätiedot: