Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kellarikallerian marraskuu

Suonenjoki | Kellarikalleria

Kellarikallerian Valkeassa salissa nähdään marraskuussa Tilkkukilta Mansikkamimmien vuotuinen yhteisnäyttely. Näyttelyssä olevat työt ovat valmistuneet viimeisen vuoden aikana. Mansikkamimmit on järjestänyt näyttelyn joka vuosi yli kymmenen vuoden ajan.

Näyttelyn aikana pidetään arpajaiset joka päivä.

Mansikkamimmit on valtakunnallisen Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n jäsen. Finnquilt on suomalaisten tilkkutyön harrastajien yhdistys, jonka tavoitteena on lisätä tilkkutöiden tunnettavuutta ja harrastamista. Tätä varten järjestetään näyttelyitä, erilaisia tilkkutapahtumia, kursseja ja muita koulutustapahtumia, tilkkutyökilpailuja, matkoja ulkomaisiin alan tapahtumiin ja lähetetään suomalaisia tilkkutöitä ulkomaisiin alan näyttelyihin. Finnquiltiin kuuluu noin 90 kiltaa.

Näyttely on avoinna ma, ti, to klo 14-18 ja ke, pe klo 11-15. Näyttelyä pääsee katsomaan myös muuna ajankohtana sopimalla siitä Pirjo Miilunpohjan kanssa (p. 050 599 0375).

Harmaassa salissa nähdään Mikael Falinin Matkan varrelta - taidetta legopailoilla -näyttely:

”Me kaikki olemme matkalla jonnekin, junat, laivat ja metsäkoneet, mutta ennen kaikkea minä olen jatkuvasti matkalla.”

Tämä lyhyesti kiteyttää Suonenjoen Kellarikalleriassa 1. - 30.11.2018 järjestämäni näyttelyn sisällön - toteuttamistavakseni olen valinnut varmaankin kaikille tutut legopalikat. Korostan, että Lego yrityksenä ei ole koskaan sponsoroinut minua, enkä koskaan aio sen antaa tapahtuakaan. Palikat ovat vain työväline visioni toteuttamisessa.

Kellarikallerian näyttelyssä esittelen erilaisia rakennustekniikoitani – yhdessäkään teoksessa palikoita ei ole hiottu, kitattu tai maalattu. Pienistä irto-osista rakentuu kokonaisuus. Esimerkiksi noin viisi senttimetriä leveässä kaasugrillissä, joka on vain yksi pieni elementti Tää on se maa-teoksessa, on yli viisikymmentä osaa.

Lähes metrin mittainen Sampo-laiva, metsäkoneita, motoroituja junia Suonenjoen asemallakin nähtävästä kalustosta, työkoneita, pieniä aluksia ja autoja… näitä olen näyttelyyni rakentanut.

Ja erittäin inspiroitunut olen teoksestani ”Tää on se maa” - siihen on koottu elämää vapaa-ajan mökkeilystä metsä-Suomen elinkeinonharjoittamiseen. Osa meistä nauttii järvimaisemasta lomaillen, joillekin taas miljöö on osa työtä: esimerkkinä työntöproomu, joka kuljettaa alkutuotannon työpanoksia jatkojalostukseen.

Palikkarakentaminen puhuttelee minua, ja uskon sen tekevän niin muillekin. Vaikka Lego tehtaana tai palikoiden tuottajana ei todellakaan sponsoroi minua, voin silti yhtyä monien pakkausten kyljessä oleviin ikäsuosituksiin… 3-99 vuotta. Eikä tuo yläikäraja ole mitenkään ehdoton!

”Rakentamisen rajana ei koskaan ole mielikuvitus, vaan kenties enemmänkin sen puute ja asioiden ajatteleminen pelkästään perinteisesti.”

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 1.11.–30.11.

  • ma klo 14–18
  • ti klo 14–18
  • ke klo 11–15
  • to klo 14–18
  • pe klo 11–15

Tapahtumapaikka: 

Kellarikalleria

Sijaintikunta: 

Suonenjoki

Käyntiosoite: 

Olavi Leskisen katu 12

Postinumero: 

77600

Postitoimipaikka: 

Suonenjoki

Puhelinnumero: 

044 7581473

Tapahtuman lisätiedot: