Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kellarikallerian helmikuu

Suonenjoki | Kellarikalleria

Kuusi Mikkeliläistä kuvataiteilijaa, Liisa Leisaari, Kaarna Linna, Anja Miettunen, Kaija Pesonen, Eeva Tervonen ja Esko Räsänen, innostuivat aikoinaan suurin piirtein samoihin aikoihin aloittamaan opiskelun kansalaisopiston maalauskursseilla. Taitojen karttuessa kaikki liittyivät Mikkelangelot –kuvataideyhdistykseen, jonka tiloihin syntyi yhteistuumin perustettu Tiistairyhmä, ja jossa innostava ilmapiiri, yhteinen arviointi ja palaute ovat tuoneet luontevan mahdollisuuden kehittää taitoja yhä parempiin lopputuloksiin.

Ryhmän jäsenet ovat itsenäisestikin osallistuneet useille, ympäri maata järjestetyille maalauskursseille tunnettujen kuvataitelijoiden johdolla. Niiden myötä ryhmäläiset ovat järjestäneet sekä yhdessä että erikseen useita taidenäyttelyitä ympäri maata. Niistä saatu myönteinen palaute on innostanut myös tämän, Meistä on moneksi! -näyttelyn pystyttämiseen Suonenjoen Kellarigalleriassa. Näyttelyssä on monipuolisesti esillä kaikkien kuuden taiteilijan tuotantoa.

Jokainen Tiistairyhmän jäsen on pyrkinyt kehittämään töissään selkeästi oman kädenjäljen, vaikka aihepiiri onkin usein ollut yhteinen.
Liisa Leisaaren voimakkaiden, kirkkaan puhtaiden värien innoittajana ovat usein omat valokuvat, tai lehdistä löytyneet teemat, jotka innostavat maalausten toteuttamiseen. Lähinnä Liisan sydäntä ovat akvarelli- ja öljyväreillä tuotetut maisemat, kukat ja erilaiset eläinaiheet.

Kaarna Linnan öljy-, akryyli- ja pastellityöt ovat usein syntyneet suoraan luonnossa, tai itse otetuista valokuvista. Myös lähikuvien maalaaminen eri aiheista on hänen sydäntään lähellä.

Anja Miettunen on tiistairyhmän uusimpia jäseniä, joka on innostunut työskentelemään erityisesti pastelliliiduilla! Anjaa kiehtovat erityisesti Lapin maisemat, joita hän toteuttaa murretuin pastellivärein, mutta usein myös akvarelleja hyväksi käyttäen.

Kaija Pesosen innoituksen kohteena ovat vahvat akryylityöt värejä säästämättä. Kaijan töissä esiintyy usein puita ja lintuja eri muodoissaan, mutta myös voimakkaat abstraktiot ovat hänelle ominaisia.

Eeva Tervosen tarkat ja silti herkät maisema-akvarellit kertovat hänen läheisestä suhteestaan mereen ja sen saaristoihin. Niinpä tauluista löytyvät usein veneiden lisäksi talaat, kivet ja rannan kaislikot. Toki myös muu maisemakuvaus eri vuodenajoista on Eevalle ominaista.

Esko Räsäsen siveltimenvedot niin öljyväreillä kuin akvarelleilla tehtyinä, kertovat ihastumisesta pohjoisen maisemiin. Kiertely erämaajokien varsilla, vaeltelu Norjan tuntureilla ja vuonojen rannoilla on monen taulun innoittajana. Vahvojen öljyvärien lisäksi, Esko tykkää myös herkkien akvarellien äärellä työskentelystä.

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 22.2.

Tapahtumapaikka: 

Kellarikalleria

Sijaintikunta: 

Suonenjoki

Käyntiosoite: 

Olavi Leskisen katu 12

Postinumero: 

77600

Postitoimipaikka: 

Suonenjoki

Puhelinnumero: 

044 7581473

Tapahtuman lisätiedot: