OLLI MUSTOSEN PALUU

Pielavesi | Pielaveden ev lut kirkko

SU 27.10.2019 klo 15
PIELAVEDEN KIRKKO

Ensivierailullaan syyskuussa 2018 mestaripianisti Olli Mustonen ihastui Pielaveteen, sen kirkkoon ja kirkon flyygeliin niin, että haluaa aloittaa uuden Beethoven-ohjelmansa kiertueen täältä!

Nyt on vuorossa kahdeksanosaisen, kaikki Ludwig van Beethovenin 32 pianosonaattia sisältävän konserttisarjan neljäs osa Waldstein. Konsertissa kuullaan seuraavat sonaatit:
• nro 6, F-duuri, opus 10 nro 2
• nro 18, Es-duuri, op. 31/3
• nro 5, c-molli, op. 10/1
• nro 21, C-duuri, op. 53, ”Waldstein”

OLLI MUSTONEN
Olli Mustosen persoonassa toiminta pianistina, kapellimestarina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi harvinaisella tavalla.

Olli Mustonen aloitti musiikkiopintonsa viisivuotiaana cembalolla. Tärkeimpiä opettajia ovat olleet pianistit Ralf Gothóni ja Eero Heinonen sekä säveltäjä Einojuhani Rautavaara. Vuonna 1982, vain 15-vuotiaana, hän sijoittui Maj Lind -pianokilpailussa jaetulle toiselle sijalle. Kaksi vuotta myöhemmin hän menestyi Genevessä EBU:n nuorten solistien kilpailussa. Sittemmin työ on vienyt hänet kaikille maailman keskeisille konserttilavoille niin omin soolokonsertein kuin yhdessä huippuorkestereiden kanssa. Viime kausilla Mustonen on esiintynyt mm. Lontoon sinfoniaorkesterin ja Mariinski-teatterin orkesterin, New Yorkin Filharmonikkojen sekä Frankfurtin radion sinfoniaorkesterin solistina.

Kapellimestarina hän on viime vuosina tehnyt yhteistyötä kotimaisten orkestereiden ohella mm. Jerusalemin sinfoniaorkesterin, Firenzen Orchestra della Toscanan, Genovan oopperaorkesterin, Kölnin WDR-sinfoniaorkesterin, Melbournen sinfoniaorkesterin, Moskovan Tshaikovski-sinfoniaorkesterin, Northern Sinfonian, Tokion NHK-sinfoniaorkesterin, Viron kansallisorkesterin ja Weimar Staatskapellen kanssa. Perustamansa Helsingin Festivaaliorkesterin kanssa hän on tehnyt kiertueita Keski-Euroopassa, Japanissa ja Kiinassa.

Mustosen sävellystuotantoon kuuluu piano- ja kamarimusiikkia sekä orkesteriteoksia, muun muassa vokaalisinfonia Tuuri (2012) sekä Helsingin kaupunginorkesterin tilaama 2. sinfonia ”Johannes Angelos” (2014).

Mustosen levytystuotanto on laaja ja sisältää useita palkittuja kokonaisuuksia, kuten esimerkiksi Edison- ja Gramophone-palkinnot saaneen Alkanin ja Shostakovitshin preludien levytyksen. Viime vuosien äänitteistä mainittakoon Beethovenin pianokonserttojen kokonaislevytys Tapiola Sinfoniettan kanssa, Respighin Concerto in modo misolidio RSO:n ja Sakari Oramon kanssa, sekä soololevytyksiä mm. Bachin, Tshaikovskin, Sibeliuksen, Skrjabinin, Rahmaninovin, Prokofjevin ja Shostakovitshin teoksista. Viimeisin levytysprojekti on Radion sinfoniaorkesterin ja kapellimestari Hannu Linnun kanssa toteutettu Sergei Prokofjevin pianokonserttojen kokonaislevytys. Mustonen soitti myös kaikki Prokofjevin pianosonaatit RSO:n sarjassa kahdessa soolokonsertissa kausilla 2016–17. Seuraava, jo menossa oleva projekti RSO:n kanssa käsittää kaikki Béla Bartókin pianokonsertot.

Kuluvina vuosina Mustonen soittaa soolokonserteissa mm. kaikki Beethovenin pianosonaatit.

Mustonen on valittu vuoden 2019 Hindemith-musiikkipalkinnon saajaksi. Paul Hindemithin musiikillista elämäntyötä kunnioittavan 10 000 € suuruisen palkinnon jakaa Hindemithin kotikaupunki Hanau yhdessä Hindemith-säätiön kanssa. Mustonen on palkittu myös Suomen kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla ja hänelle on myönnetty Suomen Leijonan ritarikunnan Pro Finlandia -mitali vuonna 2003.

Piano on Olli Mustosen muusikkoudessa kuitenkin keskeisellä sijalla:
”Piano kuin yhden miehen orkesteri, jolla voi kertoa valtavia tarinoita. Viihdyn pianon ääressä – se on minulle luonnollinen tapa olla.”

Tapahtuma-ajat: 

  • su 27.10. klo 15

Tapahtumapaikka: 

Pielaveden ev lut kirkko

Sijaintikunta: 

Pielavesi

Käyntiosoite: 

Kirkkotie 2

Postinumero: 

72400

Postitoimipaikka: 

Pielavesi

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Lippujen hinnat: 

20 € OVELTA VAIN KÄTEISELLÄ

Järjestäjä: 

Pielaveden musiikinystävät ry