Tapahtuma ei ole enää voimassa.

KUKKAROJOTOS 2018 – VEDENJAKAJALLA

Pieksämäki | ´Kukkarojärvenkierros

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK järjestää yhdessä vapaaehtoisten maanpuolustusjärjestöjen sekä Pieksämäen kaupungin liikuntatoimen kanssa ”Kukkarojotos 2018 – Vedenjakajalla”, koko perheen liikunnallisen ulkoilutapahtuman Pieksämäellä lauantaina 29.9.2018 Nikkarilan upeissa maastoissa. Kukkarojotoksen suojelijana toimii vs. kaupunginjohtaja Ulla Nykänen.
www.facebook.com/events/246079472718949/

Ruuhkien välttämiseksi on tarjolla ilmainen non-stop bussikuljetus edestakaisin Veturitorilta. Ensimmäinen bussikuljetus Nikkarilaan lähtee klo 9:00 ja viimeinen paluukyyti kaupunkiin klo 15:30. Kuljetus Nikkarilaan päättyy klo 12:45. Viimeinen joukko lähetetään maastoon klo 13:00. Veturitorilla voi bussia odotellessa katsoa elokuvaesityksiä liittyen jotoksen yhteen pääteemaan Puolustusvoimat 100 vuotta. Myös polkupyörillä voi halutessa ajaa jotoksen lähtöpaikalle. Oman auton käyttö ei ole järkevää, koska pysäköintitilaa Nikkarilassa ei ole. Läpiajoa ja turhaa liikennettä Nikkarilasta Peiposjärvelle rajoitetaan.

Kukkarojärven rantareitillä on mahdollisuus tutustua ja testata mm. erilaisia kuntoiluun ja maastossa liikkumiseen liittyviä harrastusmuotoja ja varusteita. Jotosreitin varrella saa tietoa Vedenjakaja-alueen syntyhistoriasta ja sen tarjoamista retkeilyreiteistä sekä alueen tarinapoluista. Lisäksi matkan varrella on tarjolla fyysisen kunnon testausta. Uusia MBT-pyöriä voi kokeilla. Mukana ovat sähkö- sekä tavalliset pyörät. Vastaavasti luontomatkailuun liittyvää välineistöä esitellään Luontomatkailupalvelut -pisteellä. Toiminnallista liikunnanohjausta on tarjolla aina SUP-lautailusta oikeaan sauvakävelytekniikkaan. Nyt siis mukaan jotokselle saamaan tietoa luontoliikunnasta ja välineistä sekä oman kunnon kohentamisesta.

Kukkarojotos 2018 on alkujaan yleisölle ja reserviläisille suunnattu koulutustapahtuma, joka järjestetään nyt jo 21. kerran Pieksämäellä. Tämän vuoden jotosteemana ovat Vedenjakaja – reitillä olevien Pieksämäen kaupungin liikuntatoimen järjestämien rastien lisäksi Puolustusvoimat 100 -vuotta sekä Maanpuolustuskoulutusyhdistys 25 -vuotta toimintarastit jatkosodan aikaisen miinalataamon maastossa. Näihin juhlateemoihin liittyen on yleisöllä mahdollisuus seurata toimintanäytöstä Kukkarojotoksen reitin varrella. Näytöksessä savuaa ja paukkuu. Rastin aiheena ovat Suomen Itsenäisyyden kannalta ratkaisevat torjuntataistelut Tali – Ihantala alueella 1944 sekä Nikkarilan miinalataamon historia.

Mitä olisi jotos ilman maittavaa kenttälounasta? Pieksämäen Seudun Maanpuolustusnaiset ovat jälleen asialla ja huolehtivat jotostelevan yleisön hyvinvoinnista sillä aidolla ja parhaalla hernerokalla. Lounaan päälle maistuu vielä makoisat nuotiokahvit. Nämä tarjoilut ovat omakustanteisia, vain käteinen käy. Tuotto käytetään vapaaehtoisen maanpuolustustoiminnan tukemiseen. Kenttäkeittiö on auki klo 15:30 saakka tai niin pitkään kuin rokkaa riittää.

Reitin pituus on n. 5,5 km ja sen voi kiertää myös maastokelpoisilla lastenrattailla. Reitti jaksottuu mukavasti seitsemän rastipisteen kautta eikä ole liian vaativa perheen pienimmille.

Jotos alkaa Vedenjakaja -reitistön Nikkarilan kankaan P8 -lähtöpaikalta, Metsäopistontie 103, Pieksämäki.

TERVETULOA VUODEN 2018 KUKKAROJOTOKSELLE! VEDENJAKAJAREITILLÄ NIKKARILASSA TAVATAAN!

HUOM! VAPAA PÄÄSY!

Tapahtuma-ajat: 

  • la 29.9. klo 9–15

Tapahtumapaikka: 

´Kukkarojärvenkierros

Sijaintikunta: 

Pieksämäki

Käyntiosoite: 

Metsäopistontie 103

Postinumero: 

76620

Postitoimipaikka: 

Pieksämäki

Tapahtuman lisätiedot: