Tapahtuma ei ole enää voimassa.

KERSTI JUVA, SUOMENTAJA JA TAITEILIJAPROFESSORI POLEENISSA

Pieksämäki | Kulttuurikeskus Poleeni

KERSTI JUVA TAVATTAVISSA POLEENISSA 13.4.2019, PAIKKA KOKOUSTILA POHEEMI, 2. KRS.

Taru sormusten herrasta, Nalle Puh, Knalli ja sateenvarjo jne.

Koneen Säätiön rahoittama Suomentajat lukijoiden luo -hanke tuo suomentaja, taiteilijaprofessori Kersti Juvan Kulttuurikeskus Poleeniin vieraaksemme lauantaina 13.4.

Kersti Juva on Suomen huomattavimpia ja tuotteliaimpia englanninkielisen kirjallisuuden kääntäjiä. Juva on saanut valtion kääntäjäpalkinnon 1976, 1986 ja 1998, WSOY:n palkinnon 1997, kirjallisuuden Suomi-palkinnon 1998, Agricola-palkinnon 1999 ja Suomen Kulttuurirahaston palkinnon 2006. Hän on opettanut suomentamista useina vuosina Helsingin, Tampereen ja Joensuun yliopistoissa, Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton mestarikursseilla ja Oriveden Opistolla sekä Rodoksella. Vuonna 2008 Taiteen keskustoimikunta nimitti Kersti Juvan viisivuotiseen taiteilijaprofessorin virkaan. Vuonna 2014 hänet vihittiin Itä-Suomen yliopistossa filosofian kunniatohtoriksi. Parhaillaan Juva kirjoittaa Suomen Kulttuurirahaston Eminentia-apurahan turvin kirjaa suomentamisen kysymyksistä elämäntyönsä pohjalta.

KIRJALLISUUDEN SUOMENTAJAT KONEEN SÄÄTIÖN TUELLA KIRJASTOIHIN KOHTAAMAAN LUKIJOITAAN
Koneen Säätiön rahoittama kaksivuotinen Suomentajat lukijoiden luo -hanke, jota johtaa suomentaja, taiteilijaprofessori Kersti Juva, järjesti vuonna 2018 noin sata vierailua yleisiin kirjastoihin eri puolille maata, ja vuonna 2019 on luvassa toinen mokoma. Vierailijoina on 25 kirjallisuuden suomentamisen ammattilaista, jotka edustavat eri kieliyhdistelmiä ja kirjallisuudenlajeja.

www.lukijoidenluo.turanko.net
#suomentajat #lukijoidenluo #koneensäätiö #rohkeatekijä
***

– Lähde: Suomentajat lukijoiden luo -hanke –

Tapahtuma-ajat: 

  • la 13.4. klo 12

Tapahtumapaikka: 

Kulttuurikeskus Poleeni

Sijaintikunta: 

Pieksämäki

Käyntiosoite: 

Savontie 13

Postinumero: 

76100

Postitoimipaikka: 

Pieksämäki

Tapahtuman lisätiedot:

Järjestäjä: