Tanssia: Yksin sateessa – etkot

Pieksämäki | Kulttuurikeskus Poleeni

tä-Suomen tanssin aluekeskus tuo Kulttuurikeskus Poleeniin kahden esityksen yhteisillan, jossa lavalla nähdään sekä itäsuomalaista tanssitaidetta että kansainvälisiä vieraita. Illan esityksinä Mathilda Kauppilan ja työryhmän musikaalista inspiroitunut tanssiteos Vakavasti otettavaa nykytanssia musikaalin ystäville sekä alankomaalaisen sirkustaiteilija-tanssija dueton Marta & Kim teos ENGEL.

*********

Mathilda Kauppila: Vakavasti otettavaa nykytanssia musikaalin ystäville

Vakavasti otettavaa nykytanssia musikaalin ystäville on taiteellinen tutkimus musikaalin anatomiasta. Se on uudelleenjärjestäytynyt kokonaisuus tarkasti artikuloitua rytmiikkaa, säihkyvää yltäkylläisyyttä sekä liikkeen ja äänen symbioottista kudelmaa. Teoksessa tutkailun alla ovat erityisesti ne musikaalin elementit, jotka tuottavat nautinnon pyrskähdyksiä. Näitä yksittäisiä piirteitä tutkitaan viihteellisestä musikaalikontekstista irrallisina ja valetaan sitten uuteen kehykseen – nykytanssiteokseen. Työryhmän koostuu vahvasti Itä-Suomeen kytkeytyneistä musikaalin ystävistä ja vihollisista. Tekijät ovat monialaisia esittävien taiteiden ammattilaisia, joita kiinnostaa ihmiskehon moninaisen potentiaalin esiin louhiminen. Vierailun tuottaa: Itä-Suomen tanssin aluekeskus

************

Marta & Kim: ENGEL

Mikä on alitajunta? Ajatusten vallatessa mielen, mistä ne tulevat? Meillä on monia tapoja aistia ympäröivää maailmaa. Silti meidän on vaikea käsitellä asioita, joita emme voi sanoittaa. Ehkä pelkäämme kaaosta, jonka käsittämätön voi tuoda mukanaan. Sirkustaiteilija Marta Alstadsæter ja tanssija Kim-Jomi Fischer kohtaavat toisensa ja taiteelliset tyylilajinsa tässä fyysisessä duetossa, joka käsittelee jatkuvaa sisäistä taistelua. Teos kehottaa kohtaamaan kysymykset miettimättä vastauksia ja tekemään rauhan asioiden kanssa, joita on vaikea selittää. Ja syleilemään ihmisyyden kaikkia puolia.

Vierailun tuottaa: Itä-Suomen tanssin aluekeskus ITAK

Kesto 2 h, väliaika
Liput 20 €

Poleenin Lippupalvelu palvelee Kulttuurikahvila Poleenissa ajalla 17.8.-28.8. klo 10-14 sekä 31.8. alkaen ma-pe klo 10-17, lipunmyynti@poleeni.fi tai puh. 0400 855 614. Lipunmyynti tuntia ennen vain kyseiseen tapahtumaan.

Tapahtuma-ajat: 

  • to 19.11. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Kulttuurikeskus Poleeni

Sijaintikunta: 

Pieksämäki

Käyntiosoite: 

Savontie 13

Postinumero: 

76100

Postitoimipaikka: 

Pieksämäki

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Lippujen hinnat: 

20 €

Lipunmyyjät: 

Kulttuurikahvila Poleeni Tickemaster

Puhelinnumero: 

0400 855 614

Järjestäjä: