Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Konsertti: Kaamoksen kaatajaiset

Pieksämäki | Kulttuurikeskus Poleeni

TO 6.2. KLO 18
KONSERTTI:Kaamoksen kaatajaiset

Atso Almila, eläköitynyt Sibelius-Akatemian kapellimestarikoulutuksen professori, on tunnettu mutkattomana musiikkikentän veteraanina, joka kaiken muun ohella ei pelkää tyylillisten raja-aitojen hautaamista, maakuntienkin kulttuurielämän nostamista, kapellimestarioppilaiden isällistä rohkaisemista saati sitä vaikeinta musiikissa, eli huumoria.
Almilan johtamasta ja juontamasta konsertistakin siis poistuu hyvillä mielin. Vai mitä muuta voi odottaa, kun ohjelmistossa on katalonialaisen Eduard Toldràn estottoman riemuisa, välimerellistä henkeä säteilevä orkesterisarja, viuluvirtuoosi Henryk Wieniawskin itselleen kirjoittama, näyttävästi briljeeraava viulukonsertto, Schubertin ”balsamia sielun haavoihin vuodattava” legendaarinen keskeneräinen sinfonia sekä Mozartin ikonisen Taikahuilu-oopperan satutunnelman kiteyttävä, mukaansatempaava alkusoitto?
Almilan lisäksi toinenkin elävä muusikkolegenda, suomalaistenkin rakastama unkarilaisvirtuoosi Vilmos Szabadi pitää huolen siitä, että ainakin tämä konsertti nostaa endorfiinitasoja ja karkottaa kaamosmasennuksen rippeetkin.

Jyväskylä Sinfonia on Keski-Suomen ainut ammattisinfoniaorkesteri ja se on onnistunut 2000-luvun alkupuolelta asti pitämään Jyväskylän sinfoniakonserttiensa täyttöasteen aina lähes 100%. Orkesterin ylikapellimestarina toimii Ville Matvejeff, joka on valittu Savonlinnan Oopperajuhlien taiteelliseksi johtajaksi tammikuusta 2019 alkaen. Orkesterissa soittaa 38 vakituista muusikkoa. Jyväskylä Sinfonia konsertoi aktiivisesti myös kotikaupunkinsa sekä -maakuntansa ulkopuolella.

Atso Almila, kapellimestari ja juontaja
Vilmos Szabadi, viulu

Eduard Toldrà: Suite en Mi
Henryk Wieniawski: Viulukonsertto nro 2
VÄLIAIKA
Franz Schubert: Sinfonia nro 8, Keskeneräinen
W. A. Mozart: Alkusoitto oopperasta Taikahuilu

Kesto 1 h 50 min, väliaika
Liput 20/10 €

Tapahtuma-ajat: 

  • to 6.2. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Kulttuurikeskus Poleeni

Sijaintikunta: 

Pieksämäki

Käyntiosoite: 

Savontie 13

Postinumero: 

76100

Postitoimipaikka: 

Pieksämäki

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

20/10 €

Lipunmyyjät: 

Poleenin kahvila

Puhelinnumero: 

0400 855 614

Osoite: 

Järjestäjä: