Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Vasikkasavut

Lapinlahti | Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Entisajan maatiloilla sytytettiin lehmisavut karkottamaan hyönteiset lypsyn ajaksi. Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun pihapiirissä on vuodesta 1997 lähtien sytytetty vasikkasavut lasten perinnetapahtuman merkiksi.

Koko perheen yhteisessä tapahtumassa touhutaan yhdessä ja kokeillaan työpajoissa monenlaista tekemistä: nikkarointia, huovutusta sekä käpylehmien ja ulpukkapossujen paimentamista vanhanajan malliin. Lisäksi leikitään vanhan ajan leikkejä ja silitellään kotieläimiä. Tapahtuman kunniavieraaksi saattaa saapua myös itse vasikka. Touhun lomassa maistellaan perinteisiä yläsavolaisia kesäherkkuja eli muurinpohjalettuja, kotimehua ja nokipannukahvia.

Vasikkasavut järjestävät yhteistyössä Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu, Lapinlahden 4H-yhdistys, Lapinlahden Martat, SPR Lapinlahti, MLL Lapinlahti, Lapinlahden Siniveikot, Kaskikuusen omakotiyhdistys sekä Lapinlahden kunta.

Tapahtuma on lapsille maksuton, aikuiset joutuvat raottamaan kukkaron nyörejä lettujen ja kahvin kohdalla sekä arpoja ostaessaan.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 3.8. klo 12–15

Tapahtumapaikka: 

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

Sijaintikunta: 

Lapinlahti

Käyntiosoite: 

Linnansalmentie 85

Postinumero: 

73100

Postitoimipaikka: 

Lapinlahti

Puhelinnumero: 

050-3267243
045-1170093

Sähköposti: 

lastu@lastu.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Mervi Eskelinen 050 326 7243

Järjestäjä: 

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

WWW-osoite: