Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Tarinoita ja taikaa

Lapinlahti | Helevetin kattila

Lapinlahdella eri vuodenaikoina toteutettava retki-, luonto- ja erätapahtumien sarjan kesätapahtuma. Teemana kukat, metsä, kivet ja geologia, metsässä liikkuminen, paikannimet ja tarinat. Tämän tapahtuman vieraana ovat ”paikallisopas” ja geologi tutustuttaen osallistujia Helevetin kattilan syntyhistoriaan ja ympäröivän luonnon monimuotoisuuteen.

Vuoden 2019 aikana järjestetään eri puolilla Lapinlahtea mielenkiintoisissa luontokohteissa tapahtumia, joissa voi kokea elämyksiä ja tutustua mm. tietoiskuihin retkeily-, liikunta-, luonto- ja eräasioista.

Yhteistyössä ovat mukana Lastu, Lapinlahden kunta/hyvinvointityö, Lapinlahden Latu, Lapinlahden Riistahoitoyhdistys, SPR Lapinlahden osasto, Pohjois-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri / Lapinlahden Pilkkijät, Lapinlahden Siniveikot, Pyöris Pyöräilynystävät, 4H -yhdistys , Lintuyhdistys Kuikka ja Lapinlahden Martat. Lisäksi tapahtumiin pyydetään asiantuntijavieraita avamaan kunkin tapahtuman ajankohtaisia teemoja.

Tapahtumat ovat tarkoitettu kaiken ikäisille ja niihin on vapaa pääsy. Tapahtumat ovat mahdollisimman helposti saavutettavia matalankynnyksen ohjelmakokonaisuuksia ja esteettömiä niissä rajoissa mitä luontokohteissa tapahtuvassa toiminnassa on mahdollista.

Tapahtumissa hyödynnetään paikallisia luontokohteita, kulttuurihistoriallisia kohteita ja paikkakunnan historiaa ja perinteitä uudella tavalla. Erilaiset toimijat yhdistävät tietotaitonsa ja näin tapahtumat tuovat kohteista, historiasta ja perinteistä esille uusia näkökulmia ja tekevät oman kotipaikkakunnan arvokkaita ympäristöjä ja luontokohteita tutuksi.

Tapahtumat kartuttavat ympäristötietämystä ja arjen taitoja (mm. ensiapu, jokamiehenoikeudet, ravitsemus), antavat ideoita monipuoliseen luonnossa liikkumiseen ja retkeilyyn, muistuttavat mieliin ja kertaavat vanhoja unohtuneita luontopuuhia ja -taitoja sekä opettavat uusia. Tavoitteena on lisätä hyvinvointia, auttaa löytämään mielekkäitä luontoharrastuksia ja luontoliikuntamuotoja sekä ohjata omasta ympäristöstä huolehtimiseen ja kestävään käyttöön ja toimintaan luonnossa. Tapahtumat linkitetään vuodenkiertoon ja ajankohtaisiin teemapäiviin mm. Kevätseuranta, Luonnonkukkapäivä, Avoimet kylät, Suomen luonnonpäivä, Euroopan kulttuuriympäristöpäivät ja Pyöräilyviikko.

Tapahtumien ohjelmassa vuodenaikaan ja teemaan linkitettynä sisältöjä seuraavista aiheista mm. varusteet, vaatetus ja kengät, ensiapu, tulenteko, jokamiehenoikeudet, eväät ja ruuan valmistus ulkona, kartta, suunnistus ja paikannus, leikit ja luontokädentaidot.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 8.6. klo 12–15

Tapahtumapaikka: 

Helevetin kattila

Sijaintikunta: 

Lapinlahti

Käyntiosoite: 

Rokuantie 376

Postitoimipaikka: 

Lapinlahti

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Järjestäjä: 

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu

WWW-osoite: