Tapahtuma on peruttu.
Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Lasten lauantai

Lapinlahti | Taidemuseo Eemil

Valtameriimme on muodostunut ”muovin vallankumouksen” jälkeen useita jättimäisiä jätelauttoja, jotka kasvavat koko ajan kiihtyvällä vauhdilla. Jo yksistään Tyynenmeren jätepyörre on maailman suurin kaatopaikka, joka on pinta-alaltaan vähintään kolmen Ranskan kokoinen. On uutisoitu, että Tyynenmeren pyörteessä on 80 miljoonaa kiloa muoviroskaa, suurin piirtein saman verran kuin 500 isokokoista lentokonetta painavat yhteensä.

Enimmäkseen jätepyörre on muoviroskaa: muovipulloja, -pusseja, -astioita ja muuta muovia. Auringon säteily hajottaa muovia yhä pienemmiksi palasiksi. Mikromuovit ovat alle viiden millimetrin kokoisia muovihippuja, joita syntyy myös muovituotteiden kulumisen seurauksena. Tarkoituksella mikromuoveja lisätään esimerkiksi kosmetiikkaan. Mikromuoveja päätyy vesistöihin hule- ja jätevesien kautta. Kalat syövät mikromuovia planktonina, ja tätä kautta mikromuovit voivat päätyä myös ihmisen ravintoketjuun.
Mitä ajatuksia valtamerten muovijätelautat ja vesistöjen mikromuovit herättävät? Miten toimia nyt? Entä tulevaisuudessa? Voiko yksittäinen ihminen vaikuttaa asiaan omilla valinnoillaan – miten tai miksi ei? Mitä vaihtoehtoja ihmisillä on toimia? Mitä sinä teet?

Lasten lauantaina voit osallistua Samalla lautalla -tilataideteoksen rakentamiseen muovailemalla oman figuurisi muovijätelautalle ja kuvaamalla hahmosi asennolla, eleillä tai ryhmittymisellä muiden figuurien kanssa reaktiotasi vesistöjen muovijäteongelmasta. Halutessasi voit tehdä hahmollesi myös mielipidebannerin tai rakentaa laivan kierrätysmateriaalista.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 18.4. klo 11–15

Tapahtumapaikka: 

Taidemuseo Eemil

Sijaintikunta: 

Lapinlahti

Käyntiosoite: 

Suistamontie 3

Postinumero: 

73100

Postitoimipaikka: 

Lapinlahti

Puhelinnumero: 

040 187 2678

Sähköposti: 

info@eemil.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

info@eemil.fi tai puhelimitse 040 187 2678

Lippujen hinnat: 

Ilmaistapahtuma

Järjestäjä: