Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Afrikkalaista tanssia ja musiikkia Luovassa Puussa

Lapinlahti | Ateljee Galleria - Cafe Luova Puu
Kuva: Joona Meriläinen
Kuva: Joona Meriläinen

Tanssi- ja rumputyöpajoja kaikenikäisille! Työpajoissa tutustutaan afrikkalaisiin rytmeihin laulujen, tanssien, rummutuksen ja tarinoiden avulla. Koululaisten ja aikuisten kurssit pidetään keskiviikosta perjantaihin, lauantaina on perheafro. Katso tarkemmat tiedot kursseista ja opettajista alta.

Ke 19.7.
12-13 koululaisten afroiltapäivä
14-15.30 tanssityöpaja
16-17.30 rumputyöpaja

To 20.7.
12-13 koululaisten afroiltapäivä
14-15.30 tanssityöpaja
16-17.30 rumputyöpaja

Pe 21.7.
12-13 koululaisten afroiltapäivä
14-15.30 tanssityöpaja
16-17.30 rumputyöpaja

La 22.7.
12-13 perheafro
14-16 Bandandjou - afrikkalainen juhla

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: saara.kourouma@gmail.com

KOULULAISTEN AFROILTAPÄIVÄT: Tekemistä kesäloman iltapäiviin! Tutustumme länsiafrikkalaiseen tanssiin ja rummutukseen yhdessä liikkuen, soittaen ja leikkien. Suunnattu alakouluikäisille, mutta hieman nuoremmat ja vanhemmatkin voivat osallistua.

RUMPUTYÖPAJAT: Tutustumme perinteisiin guinealaisiin rytmeihin soittamalla djembe- ja dundunrumpuja. Aloitamme helpoista peruskompeista ja etenemme ryhmän toiveiden mukaisesti monimutkaisempiin rytmikuvioihin, myös sooloja pääsee kokeilemaan. Tärkeintä on yhdessä soittamisen ilo! Huom. kunkin päivän rytmi jatkuu tanssityöpajassa, joten eniten saat irti osallistumalla molempiin.

TANSSITYÖPAJAT: Tutustumme guinealaisten tanssien liikekieleen ja vuoropuheluun musiikin kanssa. Tanssi on reippaan rytmikästä ja ennen kaikkea hauskaa. Työpaja sisältää alkulämmittelyn, koreografian harjoittelun sekä pienen venyttelyn. Parhaiten tanssi sujuu avojaloin, tarvittaessa voit varata kevyet tossut. Rumpusäestys! Huom. Kunkin päivän rytmiin tutustutaan ensin rumputyöpajassa, joten eniten saat irti osallistumalla molempiin.

PERHEAFRO: Lähdemme matkalle Guinean auringon alle eväinämme rytmit, tanssit, laulut ja tarinat! Perheafro on lapsilähtöistä toimintaa, lapsen ja aikuisen yhteinen hetki. Perheafro on suunnattu noin 1-6-vuotiaille lapsille vanhemman tai muun aikuisen kanssa.

BANDANDJOU - Afrikkalainen juhla: Maistiaisia länsiafrikkalaisista juhlaperinteistä kaikille aisteille. Lauluja, tansseja, rumpurytmejä ja guinealaista ruokaa.

Tietoa opettajista ja esiintyjistä:
Djomba Kourouma on guinealainen muusikko, joka on erikoistunut djembe- ja dundun-rumpujen soittoon, mutta hallitsee myös monia muita perkussiosoittimia. Guineassa hän on työskennellyt kansainvälisillä tanssi- ja rumpuleireillä. Suomessa Djomba on toiminut rumpuopettajana, tanssituntien säestäjänä sekä esiintyvänä taiteilijana tanssien, laulaen ja soittaen.

Saara Kourouma on lapinlahtelaissyntyinen opettaja. Hän on opiskellut länsiafrikkalaisia tansseja sekä Suomessa että Guineassa huippuopettajien johdolla. Saara on opettanut tanssia lapsille taaperosta koululaisiin sekä aikuisille työpajoissa ja tanssikursseilla. Saara on myös esiintynyt tanssijana useammassa tanssiryhmässä ja kokoonpanossa.

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 19.7. klo 12–17.30
  • to 20.7. klo 12–17.30
  • pe 21.7. klo 12–17.30
  • la 22.7. klo 12–16

Tapahtumapaikka: 

Ateljee Galleria - Cafe Luova Puu

Sijaintikunta: 

Lapinlahti

Käyntiosoite: 

Pajuharjuntie 16

Postinumero: 

73100

Postitoimipaikka: 

Lapinlahti

Puhelinnumero: 

044 595 3301

Sähköposti: 

luovapuu@gmail.com

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Lippujen hinnat: 

Koululaisten afroiltapäivät: 10€/kerta (60min) tai 25€/3 kertaa. Rumpu- ja tanssityöpajat: 15€/kerta (90min) tai 40€/3 kertaa. Perheafro: 10€/lapsi+aikuinen tai 15€/koko perhe.