Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Jouez! – Molièren matkassa

Kuopio | Kaupungintalon juhlasali
Näyttelijä ja cembalotaiteilija Elina Mustonen
Näyttelijä ja cembalotaiteilija Elina Mustonen

”JOUEZ! – Molièren matkassa” tekee Molièren tuotannon tutuksi tunnissa. Tämä pienimuotoinen musiikkiteatteriesitys näyttelevälle cembalistille on syntynyt Elina Mustosen, Johanna Freundlichin ja Nina Mansikan yhteistyönä. Produktion tavoitteena on tuoda uudella, hauskalla ja helposti lähestyttävällä tavalla Molièren ajattomat henkilöhahmot ja aikakauden musiikki monenlaisten yleisöjen ulottuville.

Esitys koostuu kohtauksista Molièren näytelmistä Luulosairas, Tartuffe, Saituri, Ihmisvihaaja, Naisten koulu, Don Juan, Oppineita naisia, Sievistelevät hupsut ja Versaillesin impromptu, joita täydentävät ja peilaavat aikakauden rikas musiikki. Säveltäjäniminä ovat Molièren yhteistyökumppanit Jean-Baptiste Lully ja Marc-Antoine Charpentier sekä barokin ajan tärkeimmät ranskalaiset cembalosäveltäjät Louis Couperin, Jean-Henry d’Anglebert, François Couperin ja Jean-Babtiste Forqueray. Esityksen musiikki soitetaan aikakauden suosituimmalla kosketinsoittimella, cembalolla.

Tekstit ja musiikki lomittuvat saumattomasti yhteen muodostaen samalla kuvan Molièren elämästä, mutta ennen kaikkea näytelmien yleisinhimillisestä ja ajattomasta sanomasta. Molière käsittelee ihmisyyden eri puolia ja erityisesti kaikkialla tunnistettavia heikkouksia komedian välillä viiltävin ja anarkistisinkin keinoin. Tämä tarjoaa esitykselle loputtomasti mahdollisuuksia yhdistää myös tekstejä ja musiikkia monin erilaisin, joskus epäortodoksisin tavoin.

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 22.5. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Kaupungintalon juhlasali

Sijaintikunta: 

Kuopio

Käyntiosoite: 

Tulliportinkatu 31

Postinumero: 

70100

Postitoimipaikka: 

Kuopio

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Anna Maria McElwain

Järjestäjä: