Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Carmen Linares - Flamencokonsertti

Kuopio | Kuopion kaupunginteatteri - Minna-näyttämö

Carmen Linares on flamencon kansainvälisesti tunnetuimpia taiteilijoita ja flamencon cante jondo -tyylin mestari. Linaresia arvostetaan erityisesti hänen ainutlaatuisen ja voimakkaan äänensä vuoksi. On arvostettua siitä lähtien, kun hän 18-vuotiaana julkaisi ensimmäisen levytyksensä. Häntä tituleerataankin yhdeksi autenttisimmista nykyflamencon tekijöistä, jonka sointi on intensiivinen ja puhdas, mutta joka ei ole tarrautunut purismiin.

Linares on esittänyt monien espanjalaisten runoilijoiden tuotantoa ympäri maailmaa, mm. Espanjan kansallisrunoilija Federíco Garcia Lorcan tekstejä, joita hän on myös levyttänyt. Vuoropuhelu Linaresin värikylläisen äänen, tekstien ja rakenteellisesti moniulotteisen musiikin välillä on unohtumaton, intiimi elämys.

Kuopion kaupunginteatterin konsertissa Linaresia säestää ilmaisuvoimainen flamenco-soittaja Pablo Suarez. Esityksessä kuullaan lisäksi Lucía Espíniä, Linaresin tytärtä, joka lausuu runoja ja laulaa Carmenin kanssa. Konsertissa on mukana myös suomalainen, kansainvälisesti menestynyt koreografi-tanssija Kaari Martin, joka monisävyiset tulkinnat tuovat uusia ulottavuuksia esitykseen. Osana esitystä ovat säveltäjä-muusikko Roni Martinin tuoreet Lorca-sovitukset ja säveltämät teemat, jotka tehtiin Kuopion kaupunginteatterin Bernarda Alban talo -näytelmää varten.

Carmen Linaresin ääntä kuullaan myös Kuopion kaupunginteatterissa huhtikuussa ensi-iltansa saavassa Bernarda Alban talossa. Federico García Lorcan kirjoittaman näytelmän Minna-näyttämölle ohjaa Anne Rautiainen. Konsertti ja näytelmä yhdessä luovat huikean elämyksen Lorcan maailmaan.

Tapahtuma-ajat: 

  • to 11.4. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Kuopion kaupunginteatteri - Minna-näyttämö

Sijaintikunta: 

Kuopio

Käyntiosoite: 

Niiralankatu 2

Postinumero: 

70600

Postitoimipaikka: 

Kuopio

Puhelinnumero: 

0600 96100 (1,98€/ min+pvm)

Sähköposti: 

teatteri@kuopio.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Kuopion kaupunginteatteri

Lippujen hinnat: 

29,50 €

Lipunmyyjät: 

Kuopion kaupunginteatteri

Puhelinnumero: 

0600 413 143 (1,98 €/min+pvm+mpm)

Osoite: 

Lippupiste Oy

Puhelinnumero: 

0600 900 900 (2 €/min+pvm)

Osoite: 

Järjestäjä: