Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Paksu- ja peräsuolen syöpä

Kuopio | Kuopion kansalaisopisto, B059

Suolistosyöpä. Luennoitsija Tuomo Rantanen, prof. Yhteistyönä Savon Sydänpiiri ry ja Kuopion Seudun hengitysyhdistys ry sekä Kuopion Hengityssäätiön ja Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry.
Luennolla käsitellään suolistosyövän oireita, diagnostiikkaa ja hoitoa. Luento avaa suolistosyövän syntysyitä ja ehkäisyedellytyksiä. Luento toteutetaan Savon Sydänpiiri ry:n ja Kuopion Seudun hengitysyhdistys ry:n sekä Kuopion Hengityssäätiön ja Pohjois-Savon Syöpäyhdistys ry:n kanssa yhteistyönä.
Paksu- ja peräsuolen syöpiä kutsutaan yhdessä suolistosyöväksi. Suolistosyöpä on kolmanneksi yleisin syöpä Suomessa. Vuosittain jo yli 3 000 suomalaista sairastuu suolistosyöpään. Paksu- ja peräsuolisyöpä on yleistynyt Suomessa viimeisten viidenkymmenen vuoden kuluessa ja potilaiden määrän uskotaan yhä lisääntyvän, lähinnä väestön ikääntymisen johdosta, mutta sitä tavataan myös yhä nuorempien joukosta.
Suolistosyövän hoitotulokset ovat sitä paremmat, mitä varhaisemmassa vaiheessa tauti todetaan. Paksu- ja peräsuolen syövän syytekijöitä ei vielä pystytä erittelemään tarkasti. On kuitenkin arvioitu, että yli puolet suolistosyövistä olisi ehkäistävissä muuttamalla ravintotottumuksia, liikkumalla ja välttämällä ylipainoa. Henkilöt, jotka sairastavat pitkäaikaisia suoliston tulehdussairauksia ovat keskimääräistä suuremmassa vaarassa sairastua paksu- ja peräsuolen syöpiin. Alttius sairastua voi myös periytyä.
Lähiluento Kuopiossa ja samanaikainen etäluentomahdollisuus.

Tapahtuma-ajat: 

  • ti 13.3. klo 16.30–18

Tapahtumapaikka: 

Kuopion kansalaisopisto, B059

Sijaintikunta: 

Kuopio

Käyntiosoite: 

Puistokatu 20

Postinumero: 

70110

Postitoimipaikka: 

Kuopio

Puhelinnumero: 

017 184 722
017 184 711

Sähköposti: 

kansalaisopisto@kuopio.fi

WWW-osoite: 

Järjestäjä: 

Kuopion kansalaisopisto