Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Luento Hanna-Reetta Schreck: Ellen Thesleff

Kuopio | Kuopion taidemuseo
Kuva: Stefan Bremer
Kuva: Stefan Bremer

Kuopion taidemuseon torstai-illan luennot alkavat 19.9. klo 18 taidehistorioitsija Hanna-Reetta Schreckin luennolla, jonka aiheena on taiteilija Ellen Thesleff (1869-1954). Schreckin kirjoittama, Ellen Thesleffin elämästä ja taiteesta kertova kirja Minä maalaan kuin jumala ilmestyi 2017. Hänen kuratoimansa Thesleffin tuotantoa esittelevä näyttely on nähtävänä Helsingin taidemuseossa 26.1.2020 saakka. Luento järjestetään yhteistyössä Suomen tietokirjailijat ry:n kanssa.

Ellen Thesleff vietti lapsuutensa Kuopiossa. Perheen koti sijaitsi kaupungissa ja kesähuvila Kumpusaaressa. Thesleff oli edelläkävijä ja kosmopoliitti, joka viihtyi yhtä hyvin niin Suomessa kuin Pariisissa ja Firenzessäkin. Hän ei pelännyt muutoksia ja uudistumista taiteessaan ja oli persoonanakin rohkea ja itsenäinen. Thesleffin varhaistuotantoon kuuluu niukoin värein tehtyjä symbolistisia teoksia, josta hän siirtyi kirkkaampiin väreihin. Hänen ekspressiivinen tyylinsä, raikas tapansa kuvata luontoa ja tanssin pyörteessä liikkuvaa ihmistä ovat nostaneet hänet tunnetuksi ja tunnustetuksi taiteilijaksi.

Luennon yhteydessä on mahdollisuus tutustua Ellen Thesleffin väripiirroksiin ja grafiikkaan Kuopion taidemuseon kokoelmista. Luentosarja jatkuu to 31.10. taidehistorioitsija Anna Kortelaisen luennolla, jonka aiheena on Stendahlin syndrooma, jonka jälkeen to 12.12. kirjailija Minna Kettunen luennoi kuvanveistäjä Eemil Halosesta.

Luennot järjestetään Kuopion taidemuseon näyttelytilassa ja kuulijoita mahtuu tilaan rajallinen määrä. Osallistuminen taidemuseon pääsymaksulla 8/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi ja Museokortti käy maksuvälineeksi. Lippuja ensimmäiselle luennolle voi ostaa etukäteen taidemuseon asiakaspalvelusta 14.9. alkaen ti-su 10-17, ke 10-19.

Tapahtuma-ajat: 

  • to 19.9. klo 18

Tapahtumapaikka: 

Kuopion taidemuseo

Sijaintikunta: 

Kuopio

Käyntiosoite: 

Kauppakatu 35

Postinumero: 

70100

Postitoimipaikka: 

Kuopio

Puhelinnumero: 

017-182633

Sähköposti: 

taidemuseo@kuopio.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

8/5 €, alle 18-v. ilmaiseksi, keskiviikkoisin Veikkaus-kortilla vapaa pääsy

Lipunmyyjät: 

Puhelinnumero: 

017 182 633

Järjestäjä: 

Kuopion taidemuseo