Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kuopion Vesiviikko

Kuopio | Kohtaamo, Kuopio

Tiedätkö miltä näyttää Kallaveden jään alla ja miten mikromuovit kulkeutuvat vesistöön? Pääset testaamaan myös omaa vesijalanjälkeä ja tutustumaan vesillä virkistäytymiseen, Kuopion Veden tekstiviestipalveluun ja haja-asutusalueen jätevesihuoltoon. Ohjelmassa on joka päivä vaihtuva teema ja arvontoja pitkin viikkoa. Mukana Vesiviikkoa ovat toteuttamassa vesialan tutkijat ja asiantuntijat. Yli 10 hengen ryhmissä saapuvia pyydetään ilmoittautumaan etukäteen osoitteeseen vesihuoltoasiat(a)kuopio.fi

Tervetuloa!

ma 19.3. Vesivastuullisuus - Mistä vesijalanjälki muodostuu ja miten siihen voi vaikuttaa?

Juomme vettä päivittäin, mutta missä muualla vesi on mukana ja kuinka paljon vettä tarvitaan esimerkiksi ruuan tuottamiseen? Tule testaamaan oma vesivastuullisuutesi! Päivän asiantuntijoina Kuopion kaupungin edustajia ja Savonia-amk:n opiskelijoita.

ti 20.3. Kaikki muovista - Mikromuovien kulkeutuminen vesistöön ja muovipakkausten kierrätys

Mikromuovitutkimus Suomessa ja muualla maailmassa: Mitä ovat mikromuovit ja miltä ne näyttävät? Miten mikromuovit kulkeutuvat vesistöön? Kannattaako muovipakkausten kierrätys ja miten lajitella oikein? Päivän aiheina myös jätevesien käsittely ja hulevedet. Päivän asiantuntijoina tavattavissa Itä-Suomen yliopiston, Jätekukon ja Kuopion kaupungin edustajat.

ke 21.3. Vesien tila - Miltä näyttää Kallaveden jään alla?

Tule kurkistamaan miltä näyttää Kallaveden jään alla. Miten ilmastonmuutos näkyy Kallavedessä? Mikä on kotijärvesi tila ja miten voit seurata järvesi tilaa? Miten voit vaikuttaa vesienhoitoon? Millaisia otuksia ovat surviaissääsken toukat? Päivän asiantuntijoina tavattavissa edustajia Pohjois-Savon ELY-keskukselta, Itä-Suomen yliopistosta ja Kuopion kaupungilta.

to 22.3. Maailman vesipäivä: Vesi omassa arjessasi

Virkisty vedestä! Tule hakemaan oma I love hana –pullosi ja käy tänään myös ilmaiseksi uimassa. Pysy ajan tasalla ja tilaa tekstiviesti veden häiriöistä. Me kerromme, miten saat palvelun käyttöösi ja autamme rekisteröitymisessä. Kuule myös, mitä virkistysmahdollisuuksia Kuopion vesiluonto sinulle tarjoaa. Päivän asiantuntijoina on Kuopion Veden ja Kuopion kaupungin edustajia.

pe 23.3. Haja-asutusalueen vesihuolto: Kysy kiinteistökohtaisesta jätevesienkäsittelystä

Miten kiinteistökohtainen jätevesien käsittely tulee järjestää? Miten jätevedet saa järjestettyä asetuksen vaatimaan tasoon? Päivän aikana on mahdollisuus varata kiinteistölle ilmainen ja puolueeton jätevesineuvontakäynti. Päivän asiantuntijoina ovat Jätekukon ja Kuopion kaupungin edustajat.

Vesiviikon järjestävät: Kuopion kaupunki, KierRe-hanke, Kuopion Vesi, Itä-Suomen yliopisto, Jätekukko, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Pohjois-Savon ELY-keskus

Tapahtuma-ajat: 

  • ma 19.3. klo 10–16
  • ti 20.3. klo 10–16
  • ke 21.3. klo 10–16
  • to 22.3. klo 10–16
  • pe 23.3. klo 10–16

Tapahtumapaikka: 

Kohtaamo, Kuopio

Sijaintikunta: 

Kuopio

Käyntiosoite: 

Kauppakatu 45

Postinumero: 

70100

Postitoimipaikka: 

KUOPIO

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

minna.kuuluvainen(a)kuopio.fi, 0447182148