Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kirjailijavieras Jelena Tšižova Kuopiossa

Kuopio | Kuopion pääkirjasto
Jelena Tshizhova
Jelena Tshizhova

Pieni Suzanna ei puhu vaan piirtää kauniita kuvia. Hän ja hänen äitinsä Antonina muuttavat yhteisasumukseen kolmen vanhan naisen kanssa. Kukin naisista on menettänyt perheensä, ja heistä tulee Suzannan ottoisoäitejä. Salaa he kutsuvat tyttöä Sofiaksi ja kertovat hänelle maan vaiettua historiaa vallankumouksen, piirityksen ja nälänhädän ajalta. Mykkä Suzanna vastaa tarinoihin piirtämällä. Kun Antonina sairastuu vakavasti, isoäidit uhkaavat menettää rakastamansa lapsen. He ryhtyvät taistoon, mutta onnistuakseen he tarvitsevat ihmeen.

Naisten aika on Jelena Tšižovan viides ja merkittävin teos. Se kuvaa äitien, isoäitien, tätien ja tytärten kokemuksia ja salaista vastarintaa. Kirja on voittanut venäläisen Booker-palkinnon, käännetty usealle kielelle ja sovitettu teatteri¬esitykseksi.

Venäläinen Jelena Tšižova (s. 1957) päätti ryhtyä kirjailijaksi pelastuttuaan palavalta risteilyalukselta. Aiemmin hän työskenteli niin talousasiantuntijana, opettajana kuin yrittäjänäkin. Hän on sittemmin kirjoittanut omistautuneesti ja saanut työstään tunnustusta: kolme hänen viidestä romaanistaan on ollut venäläisen Booker-palkinnon ehdokkaina.

Jelena Tšižova vierailee Kuopion pääkirjastolla lauantaina 10.11.2018 klo 13-15 ja esittelee uutta kirjaansa. Häntä haastattelee Suomi-Venäjä-Seuran kulttuurisihteeri Merja Jokela ja tulkkina toimii Roman Kosarev. Tilaisuus on kaksikielinen (suomi, venäjä) ja kaikille avoin. Tilaisuuden järjestävät Suomi-Venäjä-Seura, Kuopion kaupunginkirjasto ja Rosebud-kirjakauppa. Tervetuloa!

Tapahtuma-ajat: 

  • la 10.11.

Tapahtumapaikka: 

Kuopion pääkirjasto

Sijaintikunta: 

Kuopio

Käyntiosoite: 

Maaherrankatu 12

Postinumero: 

70100

Postitoimipaikka: 

Kuopio

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Tiina Ynnilä

Järjestäjä: 

Suomi-Venäjä-Seuran Itä-Suomen piiri

WWW-osoite: 

Pieni Suzanna ei puhu vaan piirtää kauniita kuvia. Hän ja hänen äitinsä Antonina muuttavat yhteisasumukseen kolmen vanhan naisen kanssa. Kukin naisista on menettänyt perheensä, ja heistä tulee Suzanna