Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Tanssin tuplailta: Pitää miettiä yhdessä & Deus que me deu / Paikallisliike

Kuopio | Sotku

Johanna Rossi - Annabella Kabla: Pitää miettiä yhdessä

Teos on kahden hengen perheen yhteinen performanssi. Se avaa kuvataiteilijaäidin työlleen omistautumisen haastetta sekä tunnustelee, miten kuusivuotias muokkaa jokaista teosta pelkällä olemassaolollaan. Äidin ja tyttären yhteistyö etsii tasapainoa ja toivoo löytävänsä sen – ihanan, pyhän arjen vuoksi.

Esitys oli osana Tomi Paasosen kuratoimaa PAA / Public Artistic Affairs –kokonaisuutta Dock11 –teatterissa Berliinissä elokuussa 2016.

Annabella Kabla (s. 2010 Kuopio) pitää tanssimisesta, laulamisesta ja karkista. Annabella aloittaa pian koulun ja haluaa alkaa soittaa jotain soitinta. Annabella haaveilee uudesta kodista, jossa on kaksi kerrosta.

Kun Johanna Rossia (s. 1975 Kuopio) pyytää määrittelemään itsensä taiteilijana, voi joutua odottelemaan tovin. Johanna sanookin olevansa ammatiltaan taiteilija, piste. Viimeiset kuusi, seitsemän vuotta Annabellan yksinhuoltajana hän on tarvinnut erityistä tukea aikuisuuden pohtimiseen ja kaaoksen hallintaan sekä työn rajaamiseen. Hän kokeekin samaistuvansa taiteellisen työnsä tämän hetkiseen kohderyhmään; eri-ikäisiin erityistä tukea tarvitseviin, joiden kanssa hän tekee poikkitaiteellisia ryhmäprosesseja kuvataiteen nimikkeen alla. Johanna asuu ja työskentelee Kuopiossa.

Anna Venäläinen: Deus que me deu

Deus que me deu (Minkä Jumala minulle antoi) on soolotanssiteos, jossa etsitään ihmisen yhteyttä henkiseen ja pyhään kokemukseen fyysisyyden ja kehollisuuden kautta. Nyky-yhteiskunnassa keskustelu ja ihmisen käsitys uskonnollisuudesta kärjistyy helposti kirkon asemaan ja käsityksiin. Tässä teoksessa pyritään etsimään pyhyyttä hyvin alkukantaisena ja primitiivisenä ihmisyyden peruskokemuksena ilman uskontojen ja erilaisten instituutioiden valta-asetelmaa.

Teos on toinen osa Venäläisen trilogiaa "Siellä missä sielu asuu". Trilogiassa käsitellään eri tavoin sielun yhteyttä kehollisuuteen. Ensimmäinen tuhoa käsittelevä osa Havoc esitettiin vuonna 2016 ja kolmas äidin ja lapsen suhdetta käsittelevä osa Suojassa? toteutuu vuonna 2018.

Koreografia ja tanssi: Anna Venäläinen
Musiikki: Noora Arola
Valosuunnittelu: Mia Jalerva
Valokuva: Jyri Keronen

Tapahtuma-ajat: 

  • ma 19.6. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Sotku

Sijaintikunta: 

Kuopio

Käyntiosoite: 

Suokatu 42/2

Postinumero: 

70110

Postitoimipaikka: 

Kuopio

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

18/10€