Vladimir Brylyakov: Time to Love -valokuvanäyttely

Kuopio | VB-valokuvakeskus

VB-valokuvakeskus tuo tuulahduksen Välimeren ilmaa Kuopioon. Venäläinen Vladimir Brylyakov on kuvannut Portugalin pääkaupunkia Lissabonia omalla erikoisella ja ainutlaatuisella tavallaan, yhdistelemällä kuvia ja luomalla uudenlaisia maisemia ja katuja hyödyntämällä elokuvien kameramiehen silmäänsä.

Vuoden 1992 Cannesin elokuvafestivaalien yhteydessä venäläinen elokuvien kameramies Vladimir Brylyakov kutsuttiin kuvaamaan portugalilaisen ohjaajan elokuvaa Lissaboniin. Ollessaan kaupungissa Brykyalov ihastui sen kauneuteen, katsellen sitä erityisesti elokuvallisesta ja kuvauksellisesta näkökulmasta. Kun Brykyalov sitten kutsuttiin vuonna 1993 Lissaboniin osallistumaan valokuvanäyttelyyn “Photography Month”, hän oli näyttelyyn liittyvien työtehtäviensä välissä runsaasti vapaa-aikaa, eikä hän voinut vastustaa Lissabonin kuvaamista omaksi huvikseen.

Vaikka Brykyalov ehti juuri ja juuri kehittää kuvaamansa filmin palattuaan kotiin, hän löysi näyttelyn kuvien negatiivit uudestaan vasta vuonna 2016. Hän alkoi tuolloin skannata negatiiveja ja lajitella niitä, luoden samalla tarinoita niiden kuvaamista paikoista mielessään. Prosessista syntyi halu kuvien julkaisemiseen kirjana ja näyttelynä.

Kuvillaan Brykyalov tahtoi esitellä Lissabonia erityisesti paikkana, jossa kuvata elokuvia. Brykyalovista oli todella sääli, että Lissabonista ei ole tullut neorealististen elokuvantekijöiden kokoontumispaikkaa. Näyttelyssään hän on tahtonut muuttaa tämän seikan ja tuoda kaupungin kauneutta esille. Ottamissaan kuvissa hän keskityikin erityisesti paikkoihin, joista hänestä voisi tulla sopivia kuvauspaikkoja elokuville.

Näyttelynsä kuvissa Brykyalov on käyttänyt luovuuttaan, sillä kuvat eivät aina esitä totuutta. Kaikki kuvien kadut eivät ole oikeasti olemassa, vaan ne ovat syntyneet liittämällä tietyt kuvat yhteen ja muokkaamalla niistä kokonaisuuden. Brykyaloville todenmukaisuutta tärkeämpää oli kertoa kuvallinen tarina, jonka katsoja voi itse tulkita ja kertoa itselleen. Hän on myös käyttänyt kuvissaan panoraama-tekniikkaa, jossa katsojan silmä lähes tahtomattaan matkustaa kuvan yhdestä laidasta toiseen. Nämä molemmat tekniikat juontavat juurensa hänen työhönsä elokuvakuvaajana.

Tapahtuma-ajat: 

Ajalla 8.11.2019–12.1.2020

  • ti klo 12–18
  • ke klo 12–18
  • to klo 12–18
  • pe klo 12–18
  • la klo 10–16
  • su klo 10–16

Poikkeukselliset ajat

  • suljettu 24.12.2019
  • suljettu 25.12.2019
  • suljettu 31.12.2019
  • suljettu 1.1.2020

Tapahtumapaikka: 

VB-valokuvakeskus

Sijaintikunta: 

Kuopio

Käyntiosoite: 

Kuninkaankatu 14-16

Postinumero: 

70100

Postitoimipaikka: 

Kuopio

Puhelinnumero: 

044 7446424

Sähköposti: 

info@vb-valokuvakeskus.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

8 / 6 €

Järjestäjä: