Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Savo, Tatu ja Päivänkakkarat

Kuopio | Henry´s Pub

Savo perustettiin Kuopiossa 30 vuotta sitten, keväällä 1989.
90 - luvun Savo - klassikot ja 2000 - luvun voimapopit ja ehkä joku unohdettu helmikin mukana laajassa setissä.
Lavalla mukana vieraita (=tuttuja) ja vahvistuksia.

Jos olet joskus viihtynyt keikoillamme, niin nyt on oiva tilaisuus muistella menneitä hyvässä porukassa.
Jos et ole koskaan nähnyt tätä bändiä livenä, nyt on korkea aika!!!

***
Savo perustettiin 'virallisesti' keväällä 1989 sen jälkeen kun ensimmäiset haparoivat keikat coverbiiseillä oli soitettu mm. Klassikan penkkareissa käyttäen jo Savo - nimeä. Logo bändille oli piirretty jo vuonna 1987, mutta vasta omat biisit tekivät porukasta virallisesti Savon.

Henry's pubin lavalle Savo nousi ensimmäisen kerran kesällä 1993. Osin omakustanteisesti, maksaen PA - laitteiston vuokrasta enemmän kuin neuvoteltu keikkapalkkio nimettömälle paikallisbändille oli. Mutta se investointi kannatti.

Siitä lähtien Savo soitti useita keikkoja läpi '90 - luvun kotikentällään luoden myös lyhyen perinteen joulunaluskeikoista aatonaattona vuosikymmenen loppupuolella.

90 - luvulla paikallissuosion noustessa Savo teki omakustanteina hyvin vastaanotettuja levyjä. Täysikuu EP (1995) pitää sisällään mm. 'hitit' Pera (ihan kun James Dean) ja Korolla. Elämänmakuiset tarinat upposivat savolaiseen makuun ja nostivat bändin uudelle tasolle. Pitkäsoitot Pahan ihmisen päiväkirja (1996) ja Kivisydän (1998) veivät bändiä koko ajan eteenpäin. Myös promokäyttöön tehty Kylmää / Kuumaa EP (2000) jatkoi bändin aktiivista kautta.

Levyjen kautta keikkailu laajeni jonkun verran myös kotikaupungin ulkopuolelle. Noilta vuosilta mainittakoon mm. keikat Tammerfestin alkuaikoina sekä Iisalmessa loistavat keikat hienon yleisön edessä.

Hauska anekdootti on myös, että Savo oli yksi esiintyjistä, joilla oli kunnia esiintyä Henry's Pubin 30 - vuotisjuhlaviikolla vuonna 2000.

2000 - luvulle tultua muukin kuin markasta luopuiminen teki elämästä erilaista. Osa jäsenistä oli muuttanut Kuopiosta toisaalle ja työt, perheet sekä muiden bändien riveissä keikkailu veivät aikaa ja Savo jäi viettämään hiljaiseloa. Kukin jäsenistä kuitenkin jatkoi soittamista eri yhteyksissä. Se mahdollisti 'paluun' 2010 ja siitä lähtien Savo on ollut enemmän tai vähemmän aktiivinen.

Uusia biisejäkin on tehty koko ajan, tosin rauhallisempaa tahtia. Saas nähdä löytääkö orkesteri vielä itsensä digitaalisen jakelun kautta uusien kappaleiden julkaisijana vai jäävätkö uudet biisit ainoastaan livekäyttöön. Kuuntele keikalla esimerksi 'Mitä mun täytyy olla' ja jäät ehkä toivomaan uusiakin julkaisuja tältä pändiltä.

Tapahtuma-ajat: 

  • la 28.9. klo 22

Tapahtumapaikka: 

Henry´s Pub

Sijaintikunta: 

Kuopio

Käyntiosoite: 

Kauppakatu 18

Postinumero: 

70100

Postitoimipaikka: 

Kuopio

Puhelinnumero: 

044 7757170

Sähköposti: 

henryspub@vrr.fi

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Ikäraja: 

K-18

Lippujen hinnat: 

6€ / 8€

Lipunmyyjät: 

Henry's pub

Osoite: