Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Nostre maistre et bon Pere - BarokkiKuopio 2019

Kuopio | Kuopion Tuomiokirkko

Maailmankuulu hollantilainen The Royal Wind Music -puhallinyhtye soittaa BarokkiKuopion loppuhuipennnuksena Nostre maistre et bon pere -ohjelman, joka tutkii renessanssin ajan mestareiden ja heidän oppipoikiensa muodostamia kulttuuriperinteiden ja musiikillisten taitojen verkostoja. Luvassa on Kuopiossa ennenkuulematon kokoelma eri kokoisia renessanssinokkahuiluja, joilla yhtye loihtii ilmoille uskomattoman skaalan erilaisia sävyjä ja sointeja! Tämän jälkeen et suhtaudu nokkahuilumusiikkiin enää koskaan samoin kuin ennen.

Mestarit ja Kisällit kertoo 1400-1500-lukujen kiehtovasta säveltäjäpolvien ketjusta, jossa musiikilliset tyylit kehittyivät ja hioutuivat kohti renessanssin geometrisen täydellisyyden ihannetta.
Moni nimi lienee ketjusta tuttu, kuten Josquin Desprez tai Claudio Monteverdi, mutta ohjelma tuo myös esiin täysrenessanssin juuret ja vähemmän tunnetut nimet kuten Johannes Ockeghem, Jean Richafort, Johann Steffens ja monia muita.

The Royal Wind Music nojautuu esitystavoissaan historiallisiin ideaaleihin, mutta yhdistää renessanssimusiikin kulmakiviin myös luovia sovituksia etsiessään omaa ilmaisuaan. Ohjelmassa kuullaan monipuolinen valikoima teostyyppejä, soitinnuksia ja sävyjä, aina puhuttelevasta hengellisestä musiikista instrumentaalimusiikkiin ja triosta koko orkesterin laajuuteen.

www.royalwindmusic.org

Vapaa pääsy, käsiohjelma 10/7e ovelta 30min ennen konsertin alkua. Korttimaksu käy.

Tapahtuma-ajat: 

  • su 21.7. klo 15

Tapahtumapaikka: 

Kuopion Tuomiokirkko

Sijaintikunta: 

Kuopio

Käyntiosoite: 

Vuorikatu 17

Postinumero: 

70100

Postitoimipaikka: 

Kuopio

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Vapaa pääsy, ohjelma 10/7

Järjestäjä: 

BarokkiKuopion kannatusyhdistys ry