Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Kuvakukko soi -konsertti

Kuopio | Kino Kuvakukko

Esiintyjät:

Cecilia Laakso, kitara
Elena Hämäläinen, sello
Elias Trygg, huilu
Soila Häkkinen, viulu
Peter Gospodinov, sello

Valokuvat: Diego Segado Blanco
Videoteokset: Emiliano Verracchio

Ohjelma:

F.G. Lorca: Canciones españolas antiguas
1. Anda, jaleo
2. Los cuatro muleros
3. Las tres hojas
5. Las morillas de Jaén
6. Sevillanas del siglo XVIII
13. La Tarara, canción infantil

J. Rodrigo: Tres canciones españolas
1. En Jerez de la Frontera
2. Adela
3. De ronda

M. de Falla: Siete canciones populares Españolas
1. El paño moruno
2. Asturiana
3. Jota
4. Nana
5. Canción
6. Polo

M. Scherperel: River of Grass

Z. Kodály: Duo viululle ja sellolle op.7

Kuopion kamarimusiikkiseura järjestää aivan uudenlaisen valokuvia ja musiikkia yhdistävän konsertin KUVAKUKKO SOI Kino Kuvakukossa su 22.4. klo 16. Konsertin avauksena kuullaan Lorcan, Rodrigon ja de Fallan espanjalaisia lauluja Duo Entrecuerdasin esittämänä. Seuraavaksi huilisti Elias Trygg ja viulisti Soila Häkkinen johdattavat amerikkalaisen nykysäveltäjän Michael Scherperelin neliosaiseen fantasiaan River of Grass, jonka nimi viittaa Floridassa sijaitsevaan Evergladesin alueeseen. Lisäksi ohjelmassa on unkarilaisen Zoltán Kodályn duo viululle ja sellolle, esiintyjinä viulisti Soila Häkkinen ja sellisti Peter Gospodinov. Ensimmäisen maailmansodan kynnyksellä sävelletty duo on kolmiosainen ja siinä on vaikutteita unkarilaisesta kansanmusiikista. Valkokankaalla nähtävissä Diego Sagado Blancon valokuvia ja Emiliano Verracchion videoteoksia.

Duo Entrecuerdasin jäsenet ovat sellisti Elena Hämäläinen ja kitaristi Cecilia Laakso. Elena opiskeli ensin Turun Musiikkiakatemiassa ja myöhemmin Göteborgin yliopistossa. Vuosina 2007-2010 hän toimi vakituisena sellistinä Malmön oopperassa ja 2011-2012 äänenjohtajan sijaisena Oviedossa, Espanjassa. Nykyään hän toimii äänenjohtajana Vaasan kaupunginorkesterissa opiskellen samalla kulttuurituotantoa Humanistisessa ammattikorkeakoulussa. Italialaissyntyinen kitaristi Cecilia Laakso suoritti diplomitutkinnon Bolognan konservatoriossa. Vuosina 1998-2001 hän opiskeli Zürichin Musiikkiakatemiassa, jossa hän suoritti diplomitutkinnon opettajanaan Anders Miolin. Vuonna 1994 Cecilia voitti Stressassa Italiassa kansainvälisen kitarakilpailun. Tällä hetkellä hän työskentelee Kuopion konservatoriossa tuntiopettajana ja täydentää Savonia AMK:ssa pedagogisia opintojaan.

Elias Trygg kuuluu nuoren polven lupaavimpiin suomalaisiin huilisteihin. Trygg työskentelee huilistina ja huilunsoitonopettajana pääasiallisesti Helsingissä ja sen ympäryskunnissa, mutta viime vuosina erilaiset solistiset tehtävät ja kamarimusiikkikokoonpanot ovat vieneet hänet esiintymään Suomen kesäisten musiikkifestivaalien ohella myös maan rajojen ulkopuolelle. Opintonsa Trygg suoritti Suomessa ja Ranskassa parhain mahdollisin arvosanoin opettajinaan mm. Gionata Sgambaro, Rainer Risberg ja Ilpo Mansnerus. Kuopion kaupunginorkesterin viulisti Soila Häkkinen on valmistunut Helsingin Metropolia-ammattikorkeakoulusta vuonna 2009, jonka jälkeen hän jatkoi opintojaan Savonia-ammattikorkeakoulussa sekä Lontoon Royal Academy of Musicissa, jossa hän suoritti Master of Arts –tutkinnon vuonna 2014. Bulgariassa syntynyt Peter Gospodinov on opiskellut sellonsoittoa Sofian musiikkiakatemiassa sekä Nikosiassa Kyproksella, missä soitti niin nuoriso-orkesterissa kuin myöhemmin Kyproksen Sinfoniaorkesterissa (CYSO). Hän on opiskellut myös Wienin konservatoriossa ja musiikkikorkeakoulussa, jossa hän erikoistui kamarimusiikkiin Johannes Meisslin ja Artis Quartetin johdolla. Hän on toiminut Kyproksen Sinfoniaorkesterin soolosellistinä ja Tampere Filharmonian äänenjohtajan sijaisena. Gospodinov on toiminut Kuopion kaupunginorkesterin soolosellistinä syksystä 2015 alkaen.

Tapahtuma-ajat: 

  • su 22.4. klo 16

Tapahtumapaikka: 

Kino Kuvakukko

Sijaintikunta: 

Kuopio

Käyntiosoite: 

Vuorikatu 27

Postinumero: 

70100

Postitoimipaikka: 

Kuopio

Puhelinnumero: 

(017) 182 472

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ seuran jäsenet, eläkeläiset / 2€ opiskelijat

Järjestäjä: