Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Frigg kiertueella

Kuopio | Kuopion Musiikkikeskus

Kuopion kaupunginorkesteri
Jaakko Kuusisto, kapellimestari
Kansanmusiikkiyhtye Frigg eli
Juho Kivivuori, kontrabasso
Esko Järvelä, viulu
Petri Prauda, mandoliini, säkkipilli ja cittern
Anssi Salminen, kitara
Alina Järvelä, viulu
Tommi Asplund, viulu
Tero Hyväluoma, viulu

Kansanmusiikkimme johtotähtiin jo pitkään kuulunut virtuoosimainen Frigg laajentaa ilmaisuaan orkesterimaailman puolelle. Huippusovittajat ovat luoneet uusia versioita Friggin omimmasta ohjelmistosta ja Kuopion konsertti on uuden ohjelman ensimmäinen esitys. Friggin keikat ovat aina vauhdikkaita, hauskoja ja suurella taidolla toteutettuja.

Skandinaavisessa mytologiassa Frigg tarkoittaa jumaläitiä ja hedelmällisyyden ja avioliiton jumalatarta. Frigg yhdistelee musiikissaan pohjoismaista perinnettä ja Americanaa omaperäisellä tavalla, jota kuvaamaan maailmanmusiikkimedia on kehittänyt termin nordgrass viitaten yhtyeen bluegrass-vaikutteisiin. Alun perin suomalais-norjalaisena aloittanut yhtye on muuttunut kokonaan suomalaiseksi, mutta pohjoismaiset piirteet ovat edelleen vahvat. Friggin seitsenhenkisen kokoonpanon instrumentteihin kuuluvat neljän viulun lisäksi kitara, cittern, mandoliini sekä kontrabasso. Lähes kahdenkymmenen vuoden ajan toiminut seitsikko esiintyy nyt ensimmäistä kertaa värikkään uransa aikana sinfoniaorkesterin kanssa. Kuopion kantaesityksessä kuullaan uusia sovituksia yhtyeen repertuaarin kulmakivistä, jotka on hiottu sileäpintaisiksi, säihkyviksi helmiksi. Suomen maailmanluokan taidemusiikkitarinan ydin kohtaa huippuunsa trimmatun pelimannimusiikkivyöryn: törmäys on valmis, energia sinkoilee ja saa täysin uusia, ennenkuulumattomia muotoja!

Liput: 35 € permanto / 30 € parvet ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v ja opiskelijat
S-etukortilla 32 € permanto / 27 € parvet ja ryhmät väh. 20 hlöä

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 13.9. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Kuopion Musiikkikeskus

Sijaintikunta: 

Kuopio

Käyntiosoite: 

Kuopionlahdenkatu 23

Postinumero: 

70100

Postitoimipaikka: 

Kuopio

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

35 € permanto / 30 € parvet ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v ja opiskelijat S-etukortilla 32 € permanto / 27 € parvet ja ryhmät väh. 20 hlöä

Lipunmyyjät: 

Kuopion Musiikkikeskus

Puhelinnumero: 

0600 96100 (1,98€/min.+pvm)

Osoite: 

Lippupiste

Puhelinnumero: 

0600 900 900 (2€/alk.min+mpm/pvm)

Osoite: 

Järjestäjä: