Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Elämän myrskyissä -konsertti

Kuopio | Kuopion kaupungintalo

Esiintyjät:

Ella Untamala, piano
Jaakko Untamala, piano
Heidi Miettunen, sello
Tiina Kärblane, piano
Katariina Liimatainen, piano
Andrey Nikulin, viulu
Timo Törmä, sello

Ohjelma:

Schubert: Lebensstürme pianolle nelikätisesti D.947

Barber: Sonaatti sellolle ja pianolle op.6

Smetana: Pianotrio op.15

Magnusson: Scherzo pianotriolle

Konsertin avauksena kuullaan Franz Schubertin viimeisenä elinvuotenaan 1828 säveltämä Allegro a-molli pianolle nelikätisesti. Teos tunnetaan myös nimellä Lebensstürme eli elämän myrskyissä ja sen soittavat merkittävän uran pianopedagogeina tehneet Ella ja Jaakko Untamala. He ovat soittaneet yhdessä eri orkestereiden solisteina, pitäneet duo-konsertteja ja soittaneet paljon muutakin kamarimusiikkia mm. Pihtipudas-kvintetin jäseninä.

Seuraavana on vuorossa amerikkalaisen Samuel Barberin sellosonaatti op.6. Kolmiosainen teos on sävelletty vuonna 1932, jolloin 22-vuotias Barber oli viimeistelemässä opintojaan Curtis-instituutissa, ja se on omistettu sävellyksenopettaja Rosario Scalerolle. Sonaatin soittavat kuopiolainen sellisti ja sellonsoiton opettaja Heidi Miettunen sekä Tampereen ammattikorkeakoulussa lehtorina toimiva Tiina Kärblane.

Väliajan jälkeen vuorossa on musiikkia pianotriolle. Tsekkiläisen Bedrich Smetanan pianotrio op.15 on sävelletty 1800-luvun puolivälissä. Taustalla on traaginen perhetapahtuma, tyttären kuolema, mikä ajoi Smetanan kiivaaseen sävellystyöhön ja teos oli valmistuessaan Smetanan siihenastisen uran merkittävin kamarimusiikkiteos. Uusinta musiikkia konsertissa edustaa islantilaisen Thordur Magnussonin Scherzo pianotriolle vuodelta 2009. Vuonna 1973 syntynyt Magnusson on kotimaansa lisäksi opiskellut säveltämistä Pariisissa Emmanuel Nunesin johdolla. Smetanan ja Magnussonin triot esittävät Kuopion konservatorion pianonsoiton yliopettaja Katariina Liimatainen, joka esiintyy konserttilavoilla ahkerasti niin kamarimusiikkona kuin solistinakin; Savonlinna-kvartetin ensiviulisti ja Savonia-ammattikorkeakoulun lehtori Andrey Nikulin sekä Kuopion konservatorion sellonsoiton lehtori Timo Törmä.

Tapahtuma-ajat: 

  • su 8.4. klo 16

Tapahtumapaikka: 

Kuopion kaupungintalo

Sijaintikunta: 

Kuopio

Käyntiosoite: 

Tulliportinkatu 31

Postinumero: 

70110

Postitoimipaikka: 

Kuopio

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

Käsiohjelmat: 15€ / 10€ seuran jäsenet, eläkeläiset / 2€ opiskelijat

Järjestäjä: