Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Diandra Sings Bond

Kuopio | Kuopion Musiikkikeskus

Kuopion kaupunginorkesteri
Antti Rissanen, kapellimestari
Tero Lindberg, trumpetti

Syksyn upeimmassa viihdekonsertissa kuulet kuolemattomat Bond-tunnarit säkenöivän taitavan Diandran ja suuren orkesterin esittämänä.

James Bond -elokuvien tunnusmelodiat ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin agentti 007 pääosien näyttelijät. Monty Normanin ikoninen James Bond Theme tuli jäädäkseen ensimmäisen agenttiseikkailun Dr No (007 ja tohtori No, 1962) myötä. Lähes kaikki Bond-elokuvat ovat tuottaneet suuria ikivihreitä viihdehittejä.

Konsertissa kuullaan parikymmentä Bond-melodiaa. Orkesterisovitukset ja ohjelmakokonaisuus ovat kapellimestari Antti Rissasen ja trumpettitaiteilija Tero Lindbergin käsialaa.

John Barry sovitti Monty Normanin Bond-teeman ja sävelsi musiikin kaikkiaan 11 Bondiin. Muut useampaan kuin yhteen elokuvaan säveltäneet ovat David Arnold, joka on tehnyt musiikin viiteen Bondiin ja Thomas Newman, kahden tuoreimman 007-elokuvan säveltäjä.

Bond-elokuvien tunnusmelodiat ovat etupäässä vahvaäänisten naisten laji. Kappaleiden solistit ovat omien aikakausiensa supertähtiä Shirley Basseystä Carly Simoniin, Nancy Sinatrasta Sheena Eastoniin ja Tina Turnerista Adeleen. James Bond -elokuvamelodiat ovat suuren orkesterin musiikkia, jonka solistiksi ei taivu kuka tahansa. “Diandra on äärimmäisen lahjakas. Hänellä on laaja äänialue ja riittävästi voimaa. Hän on kovan tason ammatilainen, joka on ottanut ohjelmiston supersuvereenisti haltuun”, kapellimestari Antti Rissanen kiittää ja täydentää listaa vielä Diandran pettämättömällä tyylitajulla.

Konsertin toinen solisti on trumpetisti Tero Lindberg, joka yhdessä Rissasen kanssa on koonnut konserttikokonaisuuden. Miessolisteille tehdyistä melodioista mm. John Barryn From Russia with Love soolo-osuus on sovitettu trumpetille, jolle on useissa Bond-sävelmissä alunperinkin vaativaa soitettavaa.

Kapellimestari Antti Rissanen pitää kaikista Bond-elokuvien tunnussävelistä, mutta tivatessa tunnustaa kuitenkin omiksi suosikeikseen Goldfingerin (007 ja Kultasormi, 1964), jonka alkuperäisversion lauloi Shirley Bassey ja Octopussyn tunnusmelodian All Time High, jonka lauloi Rita Coolidge (1983). Elokuvista Moonraker – Kuuraketti on hänen ikisuosikkinsa, etupäässä ikonisen pahiksen Rautahampaan (Jaws) vuoksi. Tässä tarinassahan Richard Kielin esittämä pahis rakastuu ja sulaa täydeksi hyvikseksi löydettyään sielunkumppanin lettipäisestä tytöstä, jonka hymy on pelkkää oikomisrautaa. Yhdentekevää, kuka siinä elokuvassa oli Bond!

Liput: 35 € permanto / 30 € parvet ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v ja opiskelijat

Tapahtuma-ajat: 

  • pe 8.11. klo 19

Tapahtumapaikka: 

Kuopion Musiikkikeskus

Sijaintikunta: 

Kuopio

Käyntiosoite: 

Kuopionlahdenkatu 23

Postinumero: 

70100

Postitoimipaikka: 

Kuopio

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Lippujen hinnat: 

35 € permanto / 30 € parvet ja ryhmät väh. 20 hlöä / 11 € lapset alle 16v ja opiskelijat

Lipunmyyjät: 

Kuopion Musiikkikeskus

Puhelinnumero: 

0600 96100 (1,98€/min.+pvm)

Osoite: 

Lippupiste

Puhelinnumero: 

0600 900 900 (2€/alk.min+mpm/pvm)

Osoite: 

Järjestäjä: