Tapahtuma ei ole enää voimassa.

BarokkiKuopio 2017

Kuopio | Kuopio

Kolmastoista BarokkiKuopio -festivaali tarjoaa jälleen kuulijoilleen kattavan kokoelman elämyksiä hiljaisen mietiskelevistä sävelistä riehakkaaseen tanssimusiikkiin! Esiintyvät taiteilijat ovat kotimaisten vanhan musiikin ammattilaisten lisäksi Itä-Suomesta lähtöisin olevia tai täällä työskenteleviä sekä mielenkiintoisia ulkomaisia taiteilijoita.
Tämän vuoden festivaalin teema on consort/yhdessä. Musiikki edellyttää yhdessä tekemistä ja olemista yli sukupolvien, koulukuntien, ammattikuntien ja maantieteellisten rajojen. Consort puolestaan on englanninkielinen termi, joka tarkoittaa 1500- ja 1600-luvuilla suosiossa ollutta moniäänistä musisointia. Se tarkoittaa myös mm. hallitsijan kumppania, seuralaista, laivasaattuetta, yhteisymmärrystä ja seuruetta. jossa jaetaan soittajille yhden soitinperheen erikokoiset versiot, joilla yhdessä saadaan katettua yhdessä tilanteen vaatima ääniala. Tärkeintä tässä perinteessä on yhdessä jaettu säveltaidekokemus.
BarokkiKuopio -festivaali järjestettiin gambisti Markus Kuikan aloitteesta ensimmäisen kerran vuonna 2005. Tänä vuonna Kuikka siirtyy festivaalin muusikoksi ja ojentaa tapahtuman taiteellisen johtajan manttelin cembalisti Matias Häkkiselle. Festivaalin yhteistyökumppaneina ovat mm. Kuopion seurakuntayhtymä ja Kulttuuriyhdistys Café Barock ry ja se järjestetään Musiikin edistämissäätiön, Männistön seurakunnan, Kuopion kaupungin ja Taiteen edistämiskeskuksen tuella.

joka järjestettiin gambisti Markus Kuikan aloitteesta ensimmäisen kerran vuonna 2005. Festivaaleja on siis takana jo kaksitoista! Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii tästä vuodesta alkaen cembalisti Matias Häkkinen ja yhteistyökumppaneina mm. Kuopion seurakuntayhtymä ja Kulttuuriyhdistys Café Barock ry.

Tapahtuma-ajat: 

  • ke 28.6.
  • to 29.6.
  • pe 30.6.
  • la 1.7.
  • su 2.7.

Tapahtumapaikka: 

Kuopio

Sijaintikunta: 

Kuopio

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Lippujen hinnat: 

Ilmainen sisäänpääsy, ovelta käsiohjelma 10e / ohjelmakirjanen 35e