Tapahtuma ei ole enää voimassa.

HOPEATÄHDET -Isänpäivänleffa: BORG /McENROE.Wimbledonin kesä 1980:tennistrilleri

Kuopio | Kino Kuvakukko
Tennistrilleri isänpäivään -kaikki liput vain 5 € !
Tennistrilleri isänpäivään -kaikki liput vain 5 € !

Sunnuntaina 11.11. klo 14:
BORG /McENROE

Isänpäivän kunniaksi LIPUT VAIN 5 €!

”Kaikkien aikojen tennistrilleri – elokuva Björn Borgin ja John McEnroen Wimbledonin loppuottelusta nostaa katsojankin sykkeen.” ( HELSINGIN SANOMAT)

BORG. RUOTSI 2017. Ohjaus: Janus Metz. Käsikirjoitus: Ronnie Sandahl. Kuvaus: Niels Thastum. Pääosissa: Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellen Skarsgård, Tuva Novothy, Robert Emms, David Bamber. Tekstitys suomeksi. 107 min. S.

Wimbledon, 1980. Sateisin kesä vuosikymmeniin. Kaikki odottavat, että maailman paras tennispelaaja Björn Borg (Sverrit Gudnason), korjaa viidennen Wimbledon-voittonsa.

Mutta kulissien takana tapahtuu. Vain 24-vuotias Borg on maailman johtavia ikoneita. Kuitenkin hän on myös väsynyt ja pelkojen riivaama. Hänen pahin kilpailijansa, nuori ja lahjakas John McEnroe, 20, (Shia LaBeouf) on päättänyt syrjäyttää entisen sankarinsa Wimbledonin valtaistuimelta. Heidän keskinäinen kisansa huipentuu legendaariseen kaksintaisteluun Wimbledonissa vuonna 1980. Tämä on tarina kahdesta miehestä, joista tuli legendoja – ja hinnasta, jonka he siitä maksoivat.

Elokuva kuvaa Wimbledonin kuuluisan jännitysnäytelmän lisäksi myös Björn Borgin kehittymisestä Södertäljen työläisperheen pojasta urheilun maailmaneliittiin. Se kuvaa kulissien takaisia, konfliktiherkkiä ihmissuhteita lahjakkaiden ja samalla omapäisten pelaajatähtien taustalla, niin perhepiirissä kuin valmennuskentillä. Stellan Skarsgård nappasi arvostetun Gulbagge-palkinnon roolistaan Björn Borgin pitkäaikaisena valmentajana, joka oli Lennart Bergelin.

”Borg / McEnroe saattaa olla tennismaailmaan sijoittuva elokuva – mutta se on todellakin katsomisen arvoinen myös sellaiselle, joka vaihtaa mielellään kanavaa, kun tv:stä tulee urheilua.” (Silja Sahlgren-Fodstad, Yle)

Elokuva voitti kaksi GULDBAGGE (”Ruotsin Jussit”)- palkintoa 2018: ”Parhaat visuaaliset efektit”, voittaja sekä

”Paras miessivuosa”: Stellan Skarsgård (valmentajan roolista).

Yhteistyössä: Walhalla ry & Svenska nu: KUUKAUDEN POHJOISMAINEN ELOKUVA

***

Hopeatähdet -Silvery Stars on kaikille avoin, erityisesti eläkeikäisille suunniteltu elokuvafestivaali. Festivaali kutsuu jälleen laatueffojen pariin monipuolisen ohjelman voimin, nyt jo 8:nnen kerran.

ESITYSPAIKKA: Kino Kuvakukko, Vuorikatu 27, Kuopio.

Liput suoraan ovelta. Lipunmyynti aukeaa avajaispäivänä jo klo 15.

Järjestäjä: alueellinen elokuvakeskus ISAK ry

Tervetuloa mukaan kaikille!

Tapahtuma-ajat: 

  • su 11.11. klo 14

Tapahtumapaikka: 

Kino Kuvakukko

Sijaintikunta: 

Kuopio

Käyntiosoite: 

Vuorikatu 27

Postinumero: 

70100

Postitoimipaikka: 

Kuopio

Puhelinnumero: 

(017) 182 472

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Lippujen hinnat: 

5 €

Järjestäjä: