Tapahtuma ei ole enää voimassa.

HOPEATÄHDET-festivaali: IHMISEN OSA-ilta,vieraina Björkman-Hotakainen-Lehtola

Kuopio | Kino Kuvakukko

HOPEATÄHDET-elokuvafestivaali, IHMISEN OSA-ilta la 10.11. :

ENNAKKONÄYTÖS kotimaisesta uutuuskomediasta HUIPPUVIERAILIJOIDEN KERA

IHMISEN OSA-illan ohjelma:

klo 15: Hopeatähdet lipunmyynti avautuu Kino Kuvakukossa

klo 17- 17.50 pääosan esittäjä Hannu-Pekka Björkmanin henkilöhaastattelu, Kuvakukon lava, haastattelijana toimittaja Riitta Raatikainen

klo 18: IHMISEN OSA elokuvaesityksen saatesanat: kirjailija Kari Hotakainen, ohjaaja Juha Lehtola ja näyttelijä Hannu-Pekka Björkman

klo 18.10: IHMISEN OSA -elokuvan esitys

klo 19.40: yleisökeskustelu elokuvan jälkeen, vieraina Kuvakukon lavalla kirjailija Kari Hotakainen, ohjaaja Juha Lehtola ja näyttelijä Hannu-Pekka Björkman. Tilaisuuden juontaa Riitta Raatikainen

KOKO OHJELMA samalla lipulla, à 10 €

IHMISEN OSA. SUOMI 2018. Ohjaus: Juha Lehtola. Käsikirjoittajat: Kari Hotakainen, Juha Lehtola. Adaptaatiokäsikirjoitus, dramaturgia: Leo Viirret. Kuvaus: J-P Passi. Lavastus: Otso Linnalaakso. Pukusuunnittelu: Roosa Marttiini. Leikkaus: Samu Heikkilä. Äänisuunnittelu: Karri Niinivaara. Säveltäjä: Halfdan E. Tuottajat: Misha Jaari, Mark Lwoff. Rahoittajat: Suomen elokuvasäätiö, Nordisk Film & TV Fond, Kirkon mediasäätiö. Yhteistyössä: Yleisradio, DR. Kesto:n. 90 min. K12.

Pääosissa:
Pekka Malmikunnas – Hannu-Pekka Björkman
Salme Malmikunnas – Leena Uotila
Paavo Malmikunnas – Asko Sarkola
Helena Malmikunnas –Ria Kataja
Maija Malmikunnas – Armi Toivanen
Sini Malmikunnas – Della McLoud
Kimmo Hienlahti – Kari Hietalahti
Bika – Nicole Stiles

Ihmisen osa on tarina sympaattisesta arjen antisankarista, joka tekee kaikkensa pitääkseen kulissinsa pystyssä.

Konkurssin kokenut pennitön Pekka Malmikunnas (Hannu-Pekka Björkman) on onnistunut vakuuttamaan kaikille toimivansa yhä suuren IT-yrityksen toimitusjohtajana. Kulissien ylläpidosta, omien kasvojen säilyttämisestä ja jokapäiväisestä selviytymisestä on muodostunut Pekalle täysipäiväinen työ. Tilanne uhkaa eskaloitua katastrofiksi, kun perheen vanhemmat Salme ja Paavo (Leena Uotila ja Asko Sarkola) päättävät tuloksettomien soittoyritysten jälkeen lähteä Helsinkiin katsomaan, (Björkmanin lisäksi Armi Toivanen ja Ria Kataja) kuuluu. Pekka on pulassa. Mikä ratkaisuksi, kun totuus tuntuu kivuliaalta ja kaatuvat kulissit puolestaan liian raskailta kannateltaviksi?

Kari Hotakaisen IHMISEN OSA-romaani ilmestyi jo 2009. Se on ollut myyntimenestys, siitä on tehty lukuisia näyttämösovituksia ja se on käännetty 10 kielelle. Taidokas elokuvasovitus osoittaa, miten Hotakaisen romaanin ihmiskuva ja tarina ovat edelleen yhteiskunnallisesti ja sosiaalisesti relevantteja, täysin tätä päivää.

IHMISEN OSA tulee lähelle, ulottuu kauas. Se on komediavoittoinen, äkkisyvä tarina osattomuuden, häpeän ja rakkaudettomuuden tunteista keskellä yksilökeskeistä elämänmenoa. Se on yhtä lailla perisuomalainen kuin inhimillisesti universaali. Elokuvan tragikoomisen päähenkilön Pekka Malmikunnaksen kujanjuoksu kykenee varmasti soittamaan sielunkelloja vaikkapa Japanissa, jossa urakeskeisyys ja kasvojen menettämisen pelko ovat nyky-Suomeakin sinkeämmin työelämän todellisuutta.

Juha Lehtolan ohjaama ja Kari Hotakaisen samannimisen menestysromaanin innoittama Ihmisen osa -draamakomedia saapuu ensi-iltaan elokuvateattereihin joulunkellojen jo soidessa (ensi-ilta 21.12.2018)

HOPEATÄHDET esittää IHMISEN OSAN ennakkoesityksenä Kuopiossa jo marraskuussa –TÄHTIVIERAIDEN KERA. Se esitetään lauantaina 10.11.2018. Kino Kuvakukossa pidettävään lauantai-illan ennakkonäytökseen jututettaviksi saapuvat tähtivieraat näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, kirjailija Kari Hotakainen ja ohjaaja-käsikirjoittaja Juha Lehtola.

***

Hopeatähdet -Silvery Stars on kaikille avoin, erityisesti eläkeikäisille suunniteltu elokuvafestivaali. Festivaali kutsuu jälleen laatueffojen pariin monipuolisen ohjelman voimin, nyt jo 8:nnen kerran.

ESITYSPAIKKA: Kino Kuvakukko, Vuorikatu 27, Kuopio.

Liput suoraan ovelta. Lipunmyynti aukeaa avajaispäivänä jo klo 15.

Järjestäjä: alueellinen elokuvakeskus ISAK ry

Tervetuloa mukaan kaikille!

Tapahtuma-ajat: 

  • la 10.11. klo 17

Tapahtumapaikka: 

Kino Kuvakukko

Sijaintikunta: 

Kuopio

Käyntiosoite: 

Vuorikatu 27

Postinumero: 

70100

Postitoimipaikka: 

Kuopio

Puhelinnumero: 

(017) 182 472

WWW-osoite: 

Tapahtuman lisätiedot:

Yhteystiedot: 

Lippujen hinnat: 

10 €

Järjestäjä: